Mikä kaupparekisteri on?

Kaupparekisteri on virallinen ja julkinen rekisteri yrityksistä. Enemmistön yrityksistä muodostavat osakeyhtiöt ja yksityiset elinkeinonharjoittajat. Yritysten lisäksi kaupparekisteriiin merkitään myös eräät muut yhteisöt, kuten asunto-osakeyhtiöt ja asumisoikeusyhdistykset.

Rekisteristä saa koko maan kattavat viralliset tiedot yrityksistä. Lue lisää rekisteröinnin merkityksestä ja tietojen julkisuudesta.

Ohjeet yrityksen tietojen ja muutosten ilmoittamiseen kaupparekisteriin löydät yritysmuodon mukaan vasemmasta valikosta. Ohjeissa on tiedot tarvittavista lomakkeista, liitteistä ja käsittelymaksusta. Voit tutustua myös ilmoitusten käsittelyaikaennusteeseen.

Rekisteritiedot Virre-tietopalvelusta

Virre-tietopalvelu on kaikille avoin verkkopalvelu, josta voit ostaa kaupparekisteriotteen heti käyttöösi tai selata maksutta yritysten perustietoja.

Siirry Virre-tietopalveluun.

Ajankohtaista

Kaupparekisteri uuteen järjestelmään - katkoja palveluissa 30.4-11.5.

Kaupparekisteri-ilmoitusten käsittelyn nykyisellä tietojärjestelmällä suunnitellaan päättyvän perjantaina 2. toukokuuta 2014. Uusi sähköinen järjestelmä on tarkoitus ottaa käyttöön maanantaina 12. toukokuuta. Järjestelmän siirto vaikuttaa ilmoitusten käsittelyyn, yritys- ja yhteisötietojärjestelmän (YTJ) palveluihin ja Virre-tietopalveluun.

Tilaa RSS-syötteet