Mikä kaupparekisteri on?

Kaupparekisteri on virallinen ja julkinen rekisteri yrityksistä. Enemmistön yrityksistä muodostavat osakeyhtiöt ja yksityiset elinkeinonharjoittajat. Yritysten lisäksi kaupparekisteriiin merkitään myös eräät muut yhteisöt, kuten asunto-osakeyhtiöt ja asumisoikeusyhdistykset.

Rekisteristä saa koko maan kattavat viralliset tiedot yrityksistä. Lue lisää rekisteröinnin merkityksestä ja tietojen julkisuudesta.

Ohjeet yrityksen tietojen ja muutosten ilmoittamiseen kaupparekisteriin löydät yritysmuodon mukaan vasemmasta valikosta. Ohjeissa on tiedot tarvittavista lomakkeista, liitteistä ja käsittelymaksusta. Voit tutustua myös ilmoitusten käsittelyaikaennusteeseen.

Ajankohtaista

Osakeyhtiöt ja asunto-osakeyhtiöt voivat nyt ilmoittaa keskeiset vastuuhenkilömuutokset verkossa

PRH:n ja Verohallinnon yhteisessä uudessa palvelussa voi ilmoittaa kaupparekisteriin muutokset hallitusta, toimitusjohtajaa, isännöitsijää, edustamiseen oikeutettuja, prokuristeja ja tilintarkastajia koskevissa tiedoissa. Lisäksi voi tehdä muutokset arvonlisäverovelvollisten rekisteriin, ennakkoperintärekisteriin ja työnantajarekisteriin.

Tilaa RSS-syötteet