Mikä kaupparekisteri on?

Kaupparekisteri on virallinen ja julkinen rekisteri yrityksistä. Enemmistön yrityksistä muodostavat osakeyhtiöt ja yksityiset elinkeinonharjoittajat. Yritysten lisäksi kaupparekisteriiin merkitään myös eräät muut yhteisöt, kuten asunto-osakeyhtiöt ja asumisoikeusyhdistykset.

Rekisteristä saa koko maan kattavat viralliset tiedot yrityksistä. Lue lisää rekisteröinnin merkityksestä ja tietojen julkisuudesta.

Ohjeet yrityksen tietojen ja muutosten ilmoittamiseen kaupparekisteriin löydät yritysmuodon mukaan vasemmasta valikosta. Ohjeissa on tiedot tarvittavista lomakkeista, liitteistä ja käsittelymaksusta. Voit tutustua myös ilmoitusten käsittelyaikaennusteeseen.

Ajankohtaista

Kaupparekisterin ruuhkien purku alkaa

Kaupparekisterin uusi käsittelyjärjestelmä otettiin käyttöön 12.5.2014. Käyttöönoton aikana ja sen jälkeisinä viikkoina on kaupparekisteriin muodostunut ruuhkaa, jonka seurauksena ilmoitusten käsittelyajat ovat tällä hetkellä noin 24 työpäivää. . Aloitamme ilmoitusruuhkan purkamisen jo kesäkauden aikana, ja syksyllä on tarkoitus päästä palaamaan normaaliin, noin 8 työpäivän käsittelyaikaan.

Tilaa RSS-syötteet