Käsittelyaikaennuste

Huhtikuu 2014

Ilmoitustyyppi Käsittelyaikaennuste
Sähköisesti perustetut osakeyhtiöt 8 työpäivää
Muut kaupparekisteri-ilmoitukset 20 työpäivää
Tilinpäätösilmoitukset 3 työpäivää
Yrityskiinnitysasiat 6 työpäivää

Käsittelyajalla tarkoitetaan aikaa, joka kuluu ilmoituksen tai hakemuksen saapumisesta ensimmäiseen asiakkaalle annettavaan päätökseen. Ensimmäinen päätös asiakkaalle voi olla ilmoituksen rekisteröinti, kirjallinen välipäätös tai puhelinyhteydenotto.

Käsittelyaikaennuste ei ole lupaus käsittelystä ilmoitetussa ajassa, vaan arvio, joka voi elää tilanteen mukaan.

Katkoja palveluissa 2. -11.5.2014

Kaupparekisteri-ilmoitusten käsittely nykyisellä tietojärjestelmällä suunnitellaan päättyvän perjantaina 2. toukokuuta 2014. Uusi sähköinen järjestelmä on tarkoitus ottaa käyttöön maanantaina 12. toukokuuta. Tämän takia ilmoitusten käsittely kestää toukokuussa kaupparekisterissä tavallista pitempään. Toukokuussa tehdyistä uusien yritysten ja olemassa olevien yritysten tietojen muutosten rekisteröinneistä lähetään päätökset 12. toukokuuta lähtien. Lue lisää.

Voiko ilmoitusta kiirehtiä? Voiko ilmoittaja esittää toivomuksen rekisteröintiajankohdasta?

Ilmoitukset käsitellään saapumisjärjestyksessä ja tästä poiketaan vain tärkeän syyn perusteella. Ilmoituksen lähettäminen postitse on nopein reitti käsittelyyn.

Jos ilmoittajalla on painava syy, jonka vuoksi ilmoitus tulisi saada rekisteriin ennusteen mukaista rekisteröintiajankohtaa aikaisemmin tai myöhemmin, hän voi liittää ilmoitukseen tätä koskevan pyynnön. Pyynnössä tulee esittää perustelu ja toivottu rekisteröintiajankohta. Pyynnön voi esittää myös ilmoituksen jättämisen jälkeen faksilla, postilla tai sähköpostilla osoitteeseen kirjaamo(a)prh.fi. Pyynnössä on syytä mainita edellä mainittujen asioiden lisäksi yrityksen nimi ja mahdollinen y-tunnus ja mihin ilmoitukseen pyyntö liittyy.

Huomatkaa, että pyynnöt, jotka on esitetty vain verohallinnolle menevillä sivuilla, eivät tule kaupparekisterin käsittelijän tietoon.

Pyynnöt huomioidaan mahdollisuuksien mukaan, mutta niihin ei vastata erikseen.

Lue lisää kaupparekisteri-ilmoituksen käsittelystä ja tutustu kasittelykaavioon.

Säätiörekisterin käsittelyajat