Epäselviä muistutuskirjeitä tavaramerkkiasiakkaille

Tavaramerkkirekisteröintien haltijoille on lähetetty harhaanjohtavia muun muassa Muistutus-nimellä otsikoituja kirjeitä. Kirjeitä lähettäneet yritykset ovat käyttäneet sellaisia nimiä ja sellaista kirjeen muotoilua, että ainakin osa asiakkaista on erehtynyt luulemaan muistutuksen olevan peräisin Patentti- ja rekisterihallitukselta (PRH). Näitä muistutuskirjeitä on lähetetty sellaisillekin rekisteröintien haltijoille, joiden rekisteröintien uudistamisaika ei ole vielä alkanut tai uudistaminen on jo hoidettu kuntoon.

Koska PRH:n asiakaspalveluun tulee kirjeiden johdosta kyselyjä, haluamme korostaa, että mainituilla yrityksillä ei ole mitään tekemistä PRH:n pitämän tavaramerkkirekisterin kanssa. Kaikissa PRH:n lähettämissä ilmoituksissa ja kirjeissä lukee selvästi PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS.

PRH lähettää tavaramerkkien haltijoille uudistamista koskevan muistutuskirjeen noin 4-5 kuukautta ennen tavaramerkkirekisteröinnin erääntymistä. Uudistamisen voi tehdä yksinkertaisesti maksamalla uudistamismaksun suoraan PRH:n tilille, mikäli uudistamisen yhteydessä ei haluta tehdä muutoksia rekisterimerkintöihin. Tavaramerkin uudistamismaksu on tällä hetkellä 250 euroa, johon lisätään maksut mahdollisista lisäluokista.

Lisätietoa:
Tapio Priia
apulaisjohtaja
Patentti- ja rekisterihallitus
tavaramerkki- ja mallilinja
puh. 09 6939 5530, 040 709 1970

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 04.07.2014