Näin suojaudut yrityskaappauksilta ja huijausilmoituksilta

PRH:lla on erilaisia palveluja, joilla voi suojautua huijauksia vastaan. Palvelut ovat maksuttomia ja niiden avulla voi seurata sekä omia että yrityksen tietoja kaupparekisterissä.

Beta.suomi.fi-verkkosivustolla voit tarkastaa, että omat henkilötiedosi on merkitty oikein kaupparekisteriin. Palveluun on kirjauduttava joko verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla (HST-kortti).

Oman yrityksesi tiedoissa tapahtuvia muutoksia tai vireille tulleita ilmoituksia voit seurata Yrityksen omat tiedot –palvelun avulla. Saat tiedon yrityksesi muutoksista ja vireille tulleista ilmoituksista automaattisesti sähköpostiisi. Palvelusta on tehtävä kirjallinen tilaus kaupparekisteriin.
Tilauslomake (pdf, 0.53 Mt)

Jos epäilet henkilötietosi väärinkäytöstä, voit tehdä rekisteröintikiellon kaupparekisteriin. Tällöin henkilötietojasi ei rekisteröidä minkään yrityksen tai yhteisön tietoihin ilman lupaasi. Lue lisää rekisteröintikiellosta.


Yritysten tietojen kaappauksia tapahtuu Euroopassa jatkuvasti. Esimerkiksi Iso-Britannian rekisteriviranomainen on viestinyt käsittelevänsä noin 50-100 yritysten identiteettivarkausasiaa kuukausittain. Huijarit yrittävät näissä tilanteissa kaapata yrityksen muuttamalla väärennetyin tiedoin yrityksen rekisteritietoja.

PRH:n palvelujen avulla voit varautua ja tarvittaessa reagoida mahdollisiin huijauksiin Suomessa.


Lisätietoja palveluista:

Kaupparekisterin neuvonta, puh. 029 509 5900"


Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 24.10.2016