Ilmoita tilinpäätöstiedot ja vältyt uhkasakolta tai kaupparekisteristä poistamiselta

Osakeyhtiöiden ja osuuskuntien on toimitettava tilinpäätöstietonsa julkaistaviksi kaupparekisterissä. Rekisteriä ylläpitävä Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) kehottaa tilinpäätöksensä ilmoittamatta jättäneitä yrityksiä toimittamaan tiedot sakon uhalla.

PRH on tämän vuoden alussa aloittanut menettelyn, jossa tilinpäätöstietojen ilmoittamatta jättäminen johtaa viime kädessä yrityksen poistamiseen kaupparekisteristä. Menettely perustuu osakeyhtiö- ja osuuskuntalakeihin.

Tilinpäätöstiedot voi antaa veroilmoituksen mukana

Yritys voi ilmoittaa tilinpäätöksensä kaupparekisteriin joko veroilmoituksen mukana tai suoraan PRH:lle. Tilinpäätösasiakirjojen ilmoittaminen on maksutonta.

Helpointa on toimittaa tiedot veroilmoituksen yhteydessä liittämällä tilinpäätösasiakirjat sähköiseen veroilmoitukseen. PRH saa tilinpäätöstiedot, kun ne on liitetty veroilmoitukseen Verohallinnon ohjeiden mukaisesti.

Mitä teet, jos sait kehotuskirjeet? PRH muistuttaa tilinpäätöksen toimittamisvelvollisuudesta myös kehotuskirjeillä. Viimeisin kehotus on lähtenyt 10.3.2017 osakeyhtiölle ja osuuskunnalle, jotka eivät ole toimittaneet tilinpäätösasiakirjojaan määräajassa.

Tilinpäätöstiedot voi ilmoittaa kehotuskirjeen mukana tulevalla lomakkeella.

Lue lisää tilinpäätöstietojen ilmoittamisesta.

Lisätietoa: Kaupparekisterin neuvonta, puh. 029 509 5900, ma - pe klo 9.00 - 16.15

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 15.03.2017