Yhtiökokouksen päätökset helposti, nopeasti ja edullisesti kaupparekisteriin

Keväällä pidetään paljon osakeyhtiöiden yhtiökokouksia. Niissä valitaan mm. uudet hallituksen jäsenet, jotka pitää ilmoittaa kaupparekisteriin viivytyksettä.

Helpointa, nopeinta ja edullisinta on tehdä kaupparekisteri-ilmoitus netissä YTJ-palvelussa. Netissä ilmoittaminen on paperilomakkeita helpompaa, koska palvelu ohjaa ilmoituksen teossa. Netissä tehdyt ilmoitukset pystytään myös käsittelemään paperisia nopeammin.

Osakeyhtiöistä jo lähes puolet tekee hallintoa koskevat muutosilmoitukset YTJ-palvelussa. Ilmoituksen voi allekirjoittaa hallituksen jäsen tai toimitusjohtaja.

Netissä ilmoittaminen on yleensä edullisempaa

Kun teet ilmoituksen netissä, tarvitset suomalaisen henkilötunnuksen sekä omat verkkopankkitunnuksesi tai sirullisen henkilökortin (HST-kortti).

Ilmoituksen tekeminen netissä on yleensä edullisempaa kuin paperilomakkeella. Esimerkiksi osakeyhtiön hallitusmuutoksen ilmoittaminen netissä maksaa 40 euroa, kun taas paperi-ilmoituksen hinta on 85 euroa.

Palvelu laskee ilmoituksen käsittelymaksun. Sen maksat palvelussa ilmoituksen hyväksymisen ja allekirjoittamisen jälkeen joko verkkopankissa tai luottokortilla. Maksajana voi olla myös joku muu kuin ilmoituksen allekirjoittaja.

Lue lisää netissä ilmoittamisesta ja tutustu opasvideoihin YTJ-palvelun nettisivuilla. Siirry ytj.fi-sivustolle.

Lisätietoa:

Kaupparekisterin neuvonta, puh. 029 509 5900, ma - pe klo 9.00 - 16.15.


Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 20.04.2017