Suomalaisen patenttihakemuksen nopeutettu käsittely Uudessa-Seelannissa ja Kolumbiassa

Uuden-Seelannin (IPONZ) ja Kolumbian (SIC) patenttivirastot ovat liittyneet GPPH-yhteistyöhön (Global PPH) 6. päivänä heinäkuuta 2017. Suomalaisilla patenttihakemuksilla on nyt mahdollisuus nopeutettuun käsittelyyn näissä maissa.

PPH-järjestelmän tarkoituksena on nopeuttaa patenttihakemusten käsittelyä ja vähentää eri maiden patenttivirastoissa tehtävää päällekkäistä tutkimustyötä. Hakija voi pyytää nopeutettua käsittelyä vastaavalle hakemukselle toisessa sopimusvirastossa, kun ensimmäisen hakemuksen vaatimukset on todettu hyväksyttäviksi ensimmäisessä virastossa. GPPH-verkostoon kuuluvissa virastoissa PPH-pyyntö voidaan tehdä minkä tahansa GPPH-sopimuksessa mukana olevan viraston hyväksymien patenttivaatimusten perusteella. Hakemukset voivat olla kansallisia patenttihakemuksia tai PCT -hakemuksia.

GPPH-yhteistyövirastojen lisäksi PRH:lla on PPH-sopimukset Kiinan ja Tšekin patenttivirastojen kanssa, joten suomalaishakijoilla on nyt mahdollisuus hakea nopeutettua käsittelyä kaikkiaan 24 ulkomaisessa virastossa.

Tutustu tarkemmin sopimuksiin ja ohjeisiin. Siirry PPH-sivustolle.

Lisätietoja:
Patentin neuvonta
neuvonta.patentti@prh.fi
ma - pe klo 9.00 - 16.15
puh. 029 509 5858

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 07.07.2017