Harhaanjohtavia puheluja kaupparekisterin asiakkaille

Patentti- ja rekisterihallituksen (PRH) yrittäjäasiakkaat ovat saaneet puheluita, joissa "yritysrekisteripalvelun" tarjoaja on halunnut tarkistaa yrityksen rekisteritiedot ja tarjonnut tietojen päivittämistä "yritysrekisteriin" vuosimaksua vastaan. Asiakkaat ovat saattaneet käsittää, että yritys jää pois "rekisteristä", jos maksua ei makseta. Osa asiakkaista on erehtynyt luulemaan soiton olevan peräisin viranomaiselta.

Yhteydenottojen vuoksi korostamme, että markkinointipuhelut eivät tule PRH:n ylläpitämästä kaupparekisteristä, eikä niillä ole mitään tekemistä kaupparekisterin kanssa. Kaupparekisteristä soitetaan ainoastaan silloin, kun yrityksen tekemässä ilmoituksessa on puutteita.

Kaupparekisteri on julkinen, lailla säännelty rekisteri, johon merkitään yrityksiä koskevat tiedot. Pääsääntöisesti kaikkien yritysten täytyy ilmoittautua kaupparekisteriin ja ilmoittaa rekisteriin merkittyjen tietojen muutokset. Ilmoitukset tehdään joko paperilomakkeilla (Y-lomakkeet) tai netissä Verohallinnon ja PRH:n yhteisessä YTJ-palvelussa. Lue lisää kaupparekisteristä.


Lisätietoja:

Kaupparekisterin neuvonta, puh. 029 509 5900, ma - pe klo 9.00 - 16.15.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 22.09.2017