LEI-tunnusta PRH:lta hakevat ja uudistavat: emoyhteisöjen tiedot täytyy ilmoittaa 27.9.2017 alkaen

PRH:lta LEI-tunnusta hakevien tai uudistavien yritysten ja yhteisöjen täytyy 27.9.2017 alkaen ilmoittaa tiedot emoyhteisöistään tai emoyhteisöjen puuttumisesta. Ilmoitettavia tietoja ovat suoran ja ylimmän kirjanpidollisen emoyhteisön tiedot tai se, että emoyhteisöjä ei ole.

Ilmoitat tiedot netissä täyttämällä lomakkeen. Et pääse lomakkeella eteenpäin ennen kuin olet ilmoittanut emoyhteisöjen tiedot tai syyn niiden puuttumiseen. Samalla luet ja hyväksyt LEI-tunnukseen liittyvän PRH:n palvelusopimuksen ja käyttöehdot.

Miten ilmoitat emoyhteisön tiedot?

Täytät nettilomakkeelle suorasta ja ylimmästä emoyhteisöstä seuraavat tiedot:

  • emoyhteisön nimi ja Y-tunnus tai yhteystiedot
  • emoyhteisön mahdollinen LEI-tunnus
  • emoyhteisön käyttämät tilinpäätösstandardit
  • emoyhteisön ja LEI-tunnusta hakevan tai uudistavan yhteisön välisen suhteen kesto
  • luettelo mahdollisista asiakirjoista, joilla osoitetaan emoyhteisön suhde LEI-tunnusta hakevaan tai uudistavaan yhteisöön, esimerkiksi konsernitilinpäätös.

Ylin emoyhteisö voi myös olla sama kuin suora emoyhteisö.

Mitä teet, jos emoyhteisöjä ei ole tai et voi ilmoittaa niiden tietoja?

Nettilomakkeella kerrot, miksi et ilmoita emoyhteisön tietoja. Esimerkiksi jos LEI-tunnusta tai sen uudistamista hakevan yhteisön omistajat ovat yksityishenkilöitä, valitset syyksi "Yksityishenkilöt omistavat yhteisön".

Kun olet täyttänyt nettilomakkeen, tulosta ja allekirjoita se ja lähetä PRH:een. Liitä mukaan mahdolliset asiakirjat, joilla osoitetaan emoyhteisön suhde LEI-tunnusta hakevaan tai uudistavaan yhteisöön.

Siirry nettilomakkeelle täyttämään emoyhteisöjen tiedot tai syy tietojen puuttumiseen.

Mitä LEI-tunnus maksaa?

LEI-tunnuksen hakemusmaksu on PRH:ssa 110 euroa + ALV 24 % ja laskutuslisä 6,50 euroa + ALV 24 %. PRH lähettää laskun hakijalle sen jälkeen, kun tunnus on myönnetty. Tunnuksen uudistaminen PRH:ssa maksaa 70 euroa + ALV 24 %. PRH lähettää ensimmäisen laskun uudistamisesta noin 10 kuukauden kuluttua tunnuksen rekisteröinnin jälkeen.

LEI (Legal Entity Identifier) on maailmanlaajuinen yhteisötunnus, jonka avulla rahoitusmarkkinoilla toimivat yhteisöt tunnistavat toisensa. PRH antaa LEI-tunnuksia sellaisille yrityksille ja yhteisöille, joilla on Y-tunnus.

Tutustu LEI-tunnuksen hakemiseen ja uusimiseen sekä PRH:n palvelusopimukseen. Lue lisää LEI-tunnuksesta.

Lisätietoja

Kaupparekisterin neuvonta, puh. 029 509 5900, ma - pe klo 9.00 - 16.15
Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 27.09.2017