Tunnistautumismahdollisuudet sähköisiin tavaramerkkipalveluihin laajenevat - Katso-tunniste mukaan

Tavaramerkin ja mallioikeuden sähköisissä hakemuksissa otettiin käyttöön julkishallinnon Suomi.fi-tunnistaminen 7.12.2017. Suomi.fi-tunnistuksen käyttö on maksutonta ja turvallista.

Asiakkailtamme tulleen palautteen johdosta tunnistusmahdollisuuksiin on lisätty Katso-tunnisteet. Katso-tunnisteet ovat yrityksille tarkoitettu tunnistautumis- ja valtuutustapa. Katso-tunnisteella voit tunnistautua yrityksen edustajana tavaramerkin ja mallioikeuden sähköisiin palveluihin.

Keino välttää väärinkäytöksiä ja palvelunestohyökkäyksiä

Valtionhallinnon palveluissa vaaditaan tunnistautumista tietoturvasyistä. Palvelujen tarjoajalle on tärkeää tietää, kuka palvelua käyttää. Tunnistautuminen on keino välttää väärinkäytöksiä ja palvelunestohyökkäyksiä. Tunnistautumisen ansiosta voimme myös jatkossa tarjota parempia ja asiakasta hyödyttäviä palveluita.

Tunnistautumistapoja on useita

Henkilökohtaiset pankkitunnukset

Voit tunnistautua henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla. Huomaa, että Suomi.fi-tunnistautumista ei voi tehdä yrityksen pankkitunnuksilla. Yritykset voivat tunnistautua tavaramerkkipalveluihin vain työntekijöidensä henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla. Kun käytät henkilökohtaisia pankkitunnuksiasi, palveluihin välitetään sinusta ainoastaan ne tiedot, jotka tarvitaan sähköisen asioinnin mahdollistamiseksi.

Katso-tunnistus

Katso-tunnistus on Väestörekisterikeskuksen tarjoama yrityksille luotu sähköinen tapa tunnistautua ja valtuuttaa. Katso-tunnisteella voit tunnistautua yrityksen edustajana viranomaisten sähköisiin palveluihin. Katso-tunnisteen saa Verohallinnolta.

Lue lisää Katso-tunnisteen perustamisesta vero.fi-verkkosivustolta.

Mobiilivarmenne

Mobiilivarmenne on matkapuhelimen SIM-kortilla oleva sähköinen henkilöllisyys. Kyseessä on suomalaisten matkapuhelinoperaattorien tarjoama maksullinen palvelu. Mobiilitunnistautuminen toimii kaikilla matkapuhelimilla. Mobiilivarmenteella tunnistautuminen edellyttää, että matkapuhelimesi SIM-kortissa on aktivoitu mobiilivarmenne. Lisätietoja mobiilivarmenteen hankinnasta löydät matkapuhelinoperaattoreiden omilta verkkosivuilta

Varmennekortti

Varmennekortilla tarkoitetaan poliisin myöntämää henkilökorttia (HST-kortti) tai Väestörekisterikeskuksen myöntämää organisaatiokorttia (ns. virkakortti). Jos tahdot käyttää tunnistautumiseen varmennekorttia, tarvitset kortin lisäksi kortinlukijalaitteen ja -ohjelmiston.

Lisää tietoa tunnistautumisesta löydät suomi.fi:stä.

Tukipyynnöt liittyen Suomi.fi-palveluihin:

Kansalaisneuvonta
Katso yhteystiedot Suomi.fi-verkkosivustolta.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 19.12.2017