LEI-tunnuksen hakija: myönnetty tunnus näkyy YTJ-yrityshaussa

PRH käsittelee LEI-tunnushakemuksesi keskimäärin muutamassa työpäivässä ja myöntää tunnuksen välittömästi hakemuksen käsittelyn jälkeen. Sinulle ei lähetetä erikseen päätöstä LEI-tunnuksen myöntämisestä.

Myönnetyn LEI-tunnuksen ja myöntämisen ajankohdan näet hakemalla yrityksesi tai yhteisösi tiedot maksuttomassa YTJ-yrityshaussa. Kirjoita hakukenttään yrityksesi tai yhteisösi nimi tai Y-tunnus. Hakukentän alapuolelle ilmestyy lista hakutuloksista. Klikkaa yrityksesi tai yhteisösi Y-tunnusta ja pääset tarkempiin tietoihin. Myönnetty LEI-tunnus näkyy tietosivulla Y-tunnushistorian alapuolella. Siirry YTJ-yrityshakuun.

Lasku tulee jälkikäteen

PRH lähettää laskun hakemusmaksusta, kun on myöntänyt LEI-tunnuksen. Loppusyksyn hakemusruuhkan takia laskujen lähettämisessä on nyt noin kolmen kuukauden viive. Jos esimerkiksi lähetit LEI-tunnushakemuksen PRH:een joulukuussa, saat laskun hakemusmaksusta helmi-maaliskuussa.

Laskuun merkitty hakemusmaksu määräytyy tunnuksen hakemisajankohdan mukaan. Jos hait LEI-tunnusta 30.11.2017 mennessä, hakemusmaksu ja laskutuslisä arvonlisäveroineen on yhteensä 144,46 euroa. Jos hait tunnusta 1.12.2017 tai sen jälkeen, hakemusmaksu arvonlisäveroineen on 86,80 euroa.

Lisätietoja:

Kaupparekisterin neuvonta, puh. 029 509 5900, ma - pe klo 9.00 - 16.15.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 11.01.2018