Saitko LEI-tunnuksen PRH:lta ennen 27.9.2017? Ilmoita emoyhteisöjen tiedot viipymättä, jotta tunnusta ei passivoida

Jos yrityksesi tai yhteisösi on saanut LEI-tunnuksen PRH:lta ennen 27.9.2017, PRH:lla ei ole tietoja yrityksen tai yhteisön mahdollisista emoyhteisöistä.

Nyt sinun täytyy viipymättä ilmoittaa emoyhteisöjen tiedot tai tietojen puuttuminen. Siis tee ilmoitus myös, vaikka emoyhteisöjä ei ole.

Jos et ilmoita tietoja viipymättä, PRH:lla ei ole oikeutta uudistaa LEI-tunnustasi, vaikka maksaisit vuosimaksun. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että LEI-tunnus passivoituu.

LEI-järjestelmää maailmanlaajuisesti hallinnoiva säätiö GLEIF edellyttää, että PRH kerää emoyhteisöjen tiedot LEI-tunnuksen haltijoilta.

PRH lähettää kehotuskirjeen niille LEI-tunnuksen haltijoille, jotka ovat saaneet tunnuksen ennen 27.9.2017 eivätkä ole ilmoittaneet emoyhteisöjen tietoja.

Miten ilmoitat tiedot?

Ilmoitat emoyhteisöjen tiedot tai tietojen puuttumisen täyttämällä hakemuksen netissä PRH:n LEI-palvelussa. Tulosta täytetty hakemus, allekirjoita se ja lähetä PRH:een.

Täytä ja lähetä hakemus myös, vaikka emoyhteisöjä ei ole tai et ilmoita niiden tietoja.

Tietojen ilmoittaminen on maksutonta. Hakemuksessa sinua pyydetään kuitenkin antamaan laskutustiedot LEI-tunnuksen vuosimaksua varten.

Hakemuksessa kerrot, ilmoitatko emoyhteisöjen tiedot. Jos et ilmoita, valitset syyn (esimerkiksi emoyhteisöjä ei ole). Lue lisää emoyhteisöistä, joiden tiedot täytyy ilmoittaa.

Samalla luet ja hyväksyt LEI-tunnukseen liittyvän PRH:n palvelusopimuksen ja käyttöehdot. GLEIF edellyttää, että sopimus solmitaan PRH:n ja LEI-tunnuksen haltijan välillä. Tutustu palvelusopimukseen ja käyttöehtoihin.

Jos ilmoitat emoyhteisöjen tietoja, sinun täytyy lähettää asiakirjoja, joista käy ilmi suhde emoyhteisöön. Konsernitilinpäätös on tähän tarkoitukseen paras asiakirja.

Lue tarkemmat ohjeet hakemuksen tekemisestä.

Lähetä tulostettu ja allekirjoitettu hakemus mahdollisine liitteineen PRH:een

  • joko sähköpostissa (skannattuina pdf-tiedostoina) osoitteeseen LEI(at)prh.fi
  • tai kirjepostissa osoitteeseen
    Patentti- ja rekisterihallitus
    LEI-rekisteri
    00091 PRH.

Saat tiedon päivityksestä sähköpostitse

Kun ilmoitat hakemuksessa sähköpostiosoitteesi, PRH lähettää sinulle tiedon, kun ilmoittamasi emoyhteisöjen tiedot on rekisteröity.

Siirry LEI-palveluun päivittämään emoyhteisöjen tiedot.


Lisätietoja

Kaupparekisterin neuvonta, puh. 029 509 5900, ma - pe klo 9.00 - 16.15

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 13.03.2018