Yhdistyksen tiedot ajan tasalle

Rekisteröidyn yhdistyksen täytyy pitää ajan tasalla tietonsa yhdistysrekisterissä.

Tee muutosilmoitus, kun yhdistyksen osoite, säännöt tai nimenkirjoittajat vaihtuvat. Yhdistyksen nimen muuttaminen edellyttää sääntöjen muuttamista.

Yhdistyksen kokouksessa valitaan puheenjohtaja ja mahdollisesti myös muita ns. nimenkirjoittajia eli henkilöitä, joilla sääntöjen mukaan on oikeus asioida yhdistyksen nimissä.

Erityisesti uusien nimenkirjoittajien tiedot kannattaa ilmoittaa yhdistysrekisteriin viivytyksettä, koska yhteiskunnan eri toimijat tarkastavat yhdistyksen puolesta toimivan henkilön nimenkirjoittamisoikeuden yhdistysrekisteristä. Lue lisää nimenkirjoittajatietojen muuttamisesta.

Tarkista ensin tiedot

Ennen muutosilmoituksen tekemistä voit tarkistaa rekisterissä jo olevat tiedot Yhdistysnetti-tietopalvelusta. Osa tiedoista on maksullisia. Ostamalla palvelusta sähköisen rekisteriotteen voit tutustua muiden muassa nimenkirjoittajatietoihin. Siirry Yhdistysnettiin.

Tee ilmoitus netissä

Muutosilmoitus on kätevintä ja edullisinta tehdä netissä yhdistysten sähköisen ilmoittamisen palvelussa. Siellä myös allekirjoitat ilmoituksen ja lopuksi maksat sen joko verkkopankissa tai luottokortilla.

Ilmoituksen voi tehdä allekirjoitusta vaille valmiiksi. Kun teet ilmoituksen, valitse palvelussa kohta "Täytän muutosilmoituksen, jonka puheenjohtaja allekirjoittaa myöhemmin". Kun ilmoitus on valmis, anna yhdistyksen hallituksen puheenjohtajalle ilmoituksen asiakirjatunnus. Sen avulla puheenjohtaja löytää palvelusta allekirjoitusta odottavan ilmoituksen.

Sähköisen ilmoituksen allekirjoittaa aina puheenjohtaja. Tätä varten hänellä täytyy olla omat henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne.

Siirry tekemään sähköinen ilmoitus yhdistysrekisteriin.

Voit seurata ilmoituksen etenemistä

Ilmoituksesi käsittelytilannetta voit seurata Yhdistysnetti-tietopalvelussa. Siirry Yhdistysnettiin.

Lisätietoa:
Yhdistysrekisterin neuvonta
puh. 029 509 5959
ma - pe 9.00 - 16.15

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 23.05.2018