PRH valmistautunut tietosuoja-asetukseen

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen soveltaminen alkaa perjantaina 25.5.2018. Asetus lisää ihmisten oikeuksia vaikuttaa henkilötietojensa käsittelyyn.

Olemme Patentti- ja rekisterihallituksessa (PRH) valmistautuneet asetukseen lisäämällä nettisivuillemme tietoa siitä, kuinka käsittelemme henkilötietoja. Olemme myös päivittäneet pitämiemme rekisterien tietosuojaselosteet vastaamaan asetuksen vaatimuksia.

Sinulla on oikeus tarkastaa, mitä henkilötietoja sinusta on merkitty rekistereihimme, tai että rekistereissämme ei ole sinua koskevia tietoja. Sivuillamme on muun muassa ohjeet siitä, kuinka voit tarkastaa PRH:n rekisterissä olevat tietosi ja miten pyydät PRH:ta korjaamaan mahdolliset virheelliset tiedot.

PRH pitää useita julkisia rekistereitä. Keskeisiä henkilötietoja sisältäviä rekistereitämme ovat esimerkiksi kaupparekisteri, yhdistysrekisteri, tavaramerkkirekisteri ja tilintarkastajarekisteri.

Rekisteriemme merkittävin käyttötarkoitus on, että annamme niistä tietoja sekä viranomaisille että muille tietoa tarvitseville organisaatioille ja yksityishenkilöille. Henkilötietojen käsittely perustuu laissa meille määriteltyihin viranomaistehtäviin.

Lue lisää henkilötietojen käsittelystä PRH:n rekistereissä prh.fi-sivuilta.

Lisätietoja:

Olli Vento
Tietosuojavastaava
puh. 050 413 6500

Eero Mantere
Ylijohtaja
Puh. 040 569 5559

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 25.05.2018