Yhdistykset ja säätiöt: oman eron ilmoittaminen rekisteriin maksutonta 25.5.2018 alkaen

Ilmoitus yhdistys- tai säätiörekisteriin merkityn tehtävän päättymisestä tai tehtävästä eroamisesta on muuttunut maksuttomaksi 25.5.2018 alkaen.

Muutos johtuu EU:n tietosuoja-asetuksesta, jonka soveltaminen alkoi 25.5.2018. Asetuksen perusteella rekisteriin merkityllä henkilöllä on oikeus saada vanhentuneet tai virheelliset tietonsa korjatuksi maksutta.

Näin teet ilmoituksen yhdistysrekisteriin

Tee ilmoitus omasta erosta tai tehtävän päättymisestä paperilomakkeella. Samalla ilmoituksella et voi ilmoittaa muita muutoksia yhdistysrekisterin tietoihin.

Huomioithan, että sinun täytyy erota yhdistyksen vastuuhenkilön (nimenkirjoittajan) tehtävästä tai tehtäväsi on täytynyt päättyä ennen kuin teet ilmoituksen.

Lue ohjeet ilmoituksen tekemisestä (Yhdistysrekisteriin merkityn tehtävän päättyminen).

Näin teet ilmoituksen säätiörekisteriin

Tee ilmoitus omasta erosta tai tehtävän päättymisestä paperilomakkeella. Samalla ilmoituksella et voi ilmoittaa muita muutoksia säätiörekisterin tietoihin.

Huomioithan, että sinun täytyy erota säätiön vastuuhenkilön tehtävästä tai tehtäväsi on täytynyt päättyä ennen kuin teet ilmoituksen.

Lue ohjeet ilmoituksen tekemisestä säätiörekisteriin.

PRH palauttaa 25.5. tai sen jälkeen maksetun oman eron käsittelymaksun

Jos olet ehtinyt tehdä oman eron ilmoituksen 25.5. tai sen jälkeen ja olet maksanut käsittelymaksun, PRH palauttaa maksun sinulle.

Yhdistys- ja säätiötietojen muutokset täytyy ilmoittaa PRH:lle

Rekisteröidyn yhdistyksen ja säätiön täytyy ilmoittaa rekisteriin merkityissä tiedoissa tapahtuneet muutokset.

Jos yhdistys tai säätiö laiminlyö vastuuhenkilöiden tiedoissa tapahtuneiden muutosten ilmoittamisen, rekisteriin voi jäädä vanhentuneita tietoja vastuuhenkilöistä. Tällöin on henkilön edun mukaista itse ilmoittaa jo tapahtuneesta erosta tai tehtävän päättymisestä.

Lisätietoa:

Yhdistys- ja säätiörekisterien neuvonta, puh. 029 509 5959, ma - pe 9.00 - 16.15.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 30.05.2018