Kaupparekisteriin ennen 1994 ilmoitettu vastuuhenkilö: ilmoita henkilötunnuksesi

Kaupparekisteriin ennen vuotta 1994 ilmoitetuista hallituksen jäsenen, toimitusjohtajan, isännöitsijän ja yhtiömiehen tiedoista puuttuu henkilötunnus. Siksi nämä henkilöt eivät voi allekirjoittaa sähköisiä muutosilmoituksia PRH:n ja Verohallinnon yhteisessä YTJ-palvelussa tai tehdä valtuutuksia Suomi.fi-valtuutuspalvelussa.

Henkilötunnus täytyy ilmoittaa kaupparekisteriin, jotta kaupparekisterin muutosilmoitusten sähköinen allekirjoitus ja valtuutusten tekeminen Suomi.fi-palvelussa onnistuisivat jatkossa.

Miten tarkastat, onko henkilötunnuksesi jo kaupparekisterissä?

Jos yrityksesi rekisteriotteessa yhtiön hallituksen, yhtiömiesten tai toimitusjohtajan rekisteröintiajankohta on ennen vuotta 1994, niin henkilötunnuksia ei ole merkitty kaupparekisteriin.

Suomi.fi-sivuilla voit maksutta kirjautua palveluun, jossa näet voimassa olevat, kaupparekisteriin merkityt roolisi. Palvelu ei kuitenkaan löydä roolitietojasi, jos henkilötunnustasi ei ole rekisteröity. Siirry suomi.fi-sivujen roolitietopalveluun.

Miten ilmoitat henkilötunnuksesi?

Pelkän henkilötunnuksen ilmoittaminen kaupparekisteriin on maksutonta.

Tee ilmoitus paperilomakkeilla. Käytä yritysmuodon mukaista muutosilmoituksen Y-lomaketta ja erillistä henkilötietolomaketta. Lue prh.fi-sivujen ohje henkilötunnuksen ilmoittamisesta.

Kuinka kauan ilmoituksen käsittely kestää?

Ilmoituksen keskimääräinen käsittelyaika on tällä hetkellä noin 16 työpäivää. Jos sinulla on kiire saada henkilötunnus kaupparekisteriin, voit pyytää käsittelyn kiirehtimistä.

Kirjoita kiirehtimispyyntö perusteluineen samaan paperilomakkeeseen, jolla teet ilmoituksen henkilötunnuksesta. Tutustu ilmoitusten käsittelyaikaennusteeseen.

Miten henkilötietoja käsitellään kaupparekisterissä?

Kaupparekisteriin merkitään yrityksen vastuuhenkilön nimi, henkilötunnus, kansalaisuus ja kotikunta. Henkilötunnuksia luovutetaan rekisteristä vain laissa määriteltyihin tarkoituksiin. Lue lisää henkilötietojen käsittelystä kaupparekisterin tietosuojaselosteesta.


Lisätietoa:

Kaupparekisterin neuvonta
ma - pe klo 9.00 - 16.15
puh. 029 509 5900

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 12.10.2018