Kaupparekisterin asiakas - varo harhaanjohtavia kirjeitä, puheluja ja laskuja

Kaupparekisterin asiakkaana voit saada kirjeitä ja puheluja tai laskuja ja tilauslomakkeita, joilla ei ole mitään tekemistä PRH:n ylläpitämän kaupparekisterin kanssa.

Tällaiset harhaanjohtavat yhteydenotot tulevat enimmäkseen ulkomailta ja englannin kielellä, mutta sinuun voidaan myös ottaa yhteyttä Suomesta ja suomen kielellä.

Kaupparekisterin lähettämissä kirjeissä lukee aina selkeästi PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS.
Kaupparekisteristä ei koskaan soiteta "markkinointipuheluja", vaan sinulle soitetaan ainoastaan, jos yrityksen ilmoituksessa on puutteita.

PRH:lla on palveluja, joilla voit suojautua huijauksia vastaan. Palvelut ovat maksuttomia. Lue lisää palveluista sivulta: Näin suojaudut yrityskaappauksilta ja huijausilmoituksilta.

Millaisia harhaanjohtavia kirjeitä?

Harhaanjohtavissa kirjeissä voidaan esimerkiksi tarjota mahdollisuutta "yritysrekisterissä" olevien tietojen tarkastamiseen ja päivittämiseen EU:n toukokuussa 2018 voimaan tulleen tietosuoja-asetuksen nojalla.

Kirjettä voi erehtyä pitämään eurooppalaisten kaupparekistereiden yhteisen tietopalvelun European Business Registerin (EBR) lähettämänä, mitä se ei missään tapauksessa ole. Jos allekirjoitat lomakkeen, saatat samalla hyväksyä palvelusta laskutettavan vuosimaksun useaksi vuodeksi eteenpäin.

Millaisia harhaanjohtavia puheluita?

Harhaanjohtavissa puheluissa voidaan sinulle tarjota esimerkiksi mahdollisuutta tarkistaa yrityksen rekisteritiedot ja päivittää tiedot "yritysrekisteriin" vuosimaksua vastaan. Puhelusta voi saada käsityksen, että yritys jää pois "rekisteristä", jos maksua ei makseta.

Lisätietoja:
Kaupparekisterin neuvonta
puh. 029 509 5900
ma - pe klo 9.00 - 16.15

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 25.02.2019