Yhdistysrekisteri uudistuu 1.7.2019 alkaen: kaikille yhdistyksille Y-tunnus ja uudet palvelut käyttöön

PRH:n yhdistysrekisteri uudistetaan kokonaisuudessaan 1.7.2019 alkaen. Kaikki tietojärjestelmät ja palvelut uudistetaan. Samalla kaikille yhdistyksille annetaan Y-tunnus.

Kaikki yhdistykset saavat Y-tunnuksen

Yritys- ja yhteisötunnus eli Y-tunnus korvaa yhdistyksille annetun rekisterinumeron. PRH antaa kaikille yhdistyksille Y-tunnuksen automaattisesti. Jos yhdistyksellä on jo ennen uudistusta Y-tunnus, sama tunnus säilyy. Yhdistyksen ei siis tarvitse tehdä mitään Y-tunnukseen liittyen.

Yhdistykselle annetun Y-tunnuksen voi heinäkuussa 2019 katsoa yhdistysrekisterin tulevasta tietopalvelusta tai ytj.fi-verkkosivuston yrityshausta.

Y-tunnus on PRH:n tai Verohallinnon yritykselle tai yhteisölle antama yksilöivä tunnus. Siinä on seitsemän numeroa, väliviiva ja tarkistusmerkki. Se on muotoa 1234567-8.

Katko sähköisessä ja paperilla ilmoittamisessa alkaen 12.6.2019 klo 19.00

Ilmoitusten lähettämisessä on katko ennen kuin uusi sähköinen ilmoittamispalvelu ja paperiset lomakkeet saadaan käyttöön. PRH poistaa käytöstä nykyisen ilmoittamispalvelun ja paperilomakkeet 12.6.2019.

Uudet sähköiset palvelut otetaan käyttöön vaiheittain heinäkuussa, jolloin sähköisen asioinnin katko päättyy. Tarkennamme katkon päättymisaikataulua vielä ennen uudistusta.

Uudistuksen jälkeen yhdistysten paperiset ilmoitukset tehdään Y-lomakkeilla. Uudet Y-lomakkeet julkaistaan ytj.fi-verkkosivustolla 1.7.2019. Löydät niihin linkin myös prh.fi-verkkosivustolta.

Tietopalveluissa vain lyhyt katko

Uusi yhdistysrekisterin sähköinen tietopalvelu avataan heinäkuussa 2019 ja se korvaa nykyiset Yhdistysnetti-, NettiYreka- ja rajapintapalvelut. Vanhat palvelut ovat käytettävissä uudistukseen asti. Tietoja ei kuitenkaan päivitetä enää 14.6.2019 klo 15.00 jälkeen, jolloin PRH:n nykyinen yhdistysrekisterin käsittelyjärjestelmä suljetaan.

Jos olet sopimusasiakkaamme, lähetämme sinulle erikseen sähköpostitse lisätietoja muutoksista palveluissamme ja asiakkuuden ehdoissa.

Uudet ohjeet julkaistaan verkkosivustoilla

Uudet ohjeet julkaistaan yhdistysten prh.fi-verkkosivuilla sekä PRH:n toisella verkkosivustolla, ytj.fi-sivustolla, kun uudet palvelut tulevat käyttöön. Julkaisemme säännöllisesti asiakastiedotteita uudistuksesta prh.fi- ja ytj.fi-verkkosivustoilla.

Lue prh.fi:n koostesivu yhdistysrekisterin uudistuksesta.

Lue uudistuksesta myös ”Yhdistysrekisteri täyttää 100 vuotta”-tiedotteessa.

Lisätietoja:

Antti-Pekka Leinonen
Lakimies
p. 029 509 5214
etunimi.sukunimi@prh.fi

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 16.04.2019