Kaupparekisteri-ilmoitusten käsittelyssä ruuhkaa

Kaupparekisteri-ilmoitusten käsittelyajat ovat tällä hetkellä normaalia pidemmät. Kertynyttä ruuhkaa pyritään purkamaan erilaisin toimin.

Käsittelyaikojen pidentyminen johtuu kasvaneista ilmoitusmääristä. Kaupparekisteriin on saapunut alkuvuoden aikana yli 12 prosenttia eli melkein 4 000 ilmoitusta enemmän kuin viime vuonna.

Tällä hetkellä kaupparekisteri-ilmoituksen käsittelyaika on noin 25 työpäivää. Netissä YTJ-palvelussa tehdyt perustamis- ja edustamisilmoitukset käsitellään nopeammin, noin 10 työpäivässä. Käsittelyajalla tarkoitetaan aikaa, joka kuluu ilmoituksen saapumisesta rekisteröintiin tai puutteellisten ilmoitusten kohdalla yhteydenottoon. Tutustu käsittelyaikaennusteemme.

Seuraa ilmoituksesi käsittelyn etenemistä

Voit seurata tekemäsi ilmoituksen etenemistä Virre-tietopalvelun ilmoitushaussa Y-tunnuksen perusteella. Ilmoitushausta saat maksutta selville ilmoituksen vaiheen lisäksi diaarinumeron, saapumisajankohdan ja ilmoitustyypin. Tarkemmat tiedot ovat maksullisia. Siirry Virre-tietopalvelun ilmoitushakuun.

Jos uuden yrityksen Y-tunnus ei ole vielä tiedossa, voit ensin etsiä tietoa Y-tunnuksesta Virre-palvelun yrityshausta.

Ilmoituksen käsittelyvaihetta voit tiedustella myös kaupparekisterin neuvonnasta, ks. yhteystiedot alla.

Saat tiedon rekisteröidystä ilmoituksesta

Kun tekemäsi ilmoitus on rekisteröity, saat kaupparekisteriotteen kirjepostissa. Saat tiedon myös sähköpostitse, jos ilmoituksen lisätietojen antajan tai yrityksen sähköpostiosoite on rekisteröity kaupparekisteriin.

Jos ilmoituksessasi on virheitä tai puutteita eikä sitä voida rekisteröidä sellaisenaan, ilmoituksen käsittelijä ottaa sinuun yhteyttä kirjeitse tai puhelimitse.


Tiedustelut

Kaupparekisterin neuvonta
puh. 029 509 5900
ma - pe klo 9.00 - 16.15

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 25.04.2019