Osakeyhtiö ja osuuskunta: Ilmoita tilinpäätös, jotta yritys välttyy poistamiselta kaupparekisteristä

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) lähettää kehotuskirjeen osakeyhtiöille ja osuuskunnille, joilla tilinpäätöksen toimittaminen on viivästynyt yli vuoden tilikauden päättymisestä.

Jokaisen osakeyhtiön ja osuuskunnan täytyy laatia tilinpäätös joka tilikaudelta, vaikka yritystoimintaa ei harjoitettaisikaan. Tilinpäätösasiakirjat täytyy myös ilmoittaa kaupparekisteriin.

PRH voi poistaa toimivankin yrityksen kaupparekisteristä, jos yritys kehotuksista huolimatta ei ilmoita tilinpäätöstään eikä yrityksen määräämiselle selvitystilaan ole edellytyksiä.

Poistomenettely perustuu osakeyhtiölakiin (20 luvun 4 §) ja osuuskuntalakiin (23 luvun 4 §). Lue lisää poistomenettelystä prh.fi-sivuilta.

Veroilmoitukseen liitetyt tilinpäätösasiakirjat välitetään kaupparekisteriin, jos ne on liitetty Verohallinnon ohjeiden mukaisesti. PRH:n Virre-tietopalvelusta voit tarkastaa maksutta, onko yrityksesi tilinpäätös rekisteröity kaupparekisteriin. Siirry Virre-tietopalveluun.

Mitä teet, jos sait kehotuskirjeen?

Jos haluat yrityksesi pysyvän kaupparekisterissä, ilmoita tilinpäätöstiedot viivytyksettä kirjeen mukana tulevalla lomakkeella. Tilinpäätöksen ilmoittaminen on maksutonta.

PRH voi poistaa yrityksesi kaupparekisteristä, jos et ilmoita tilinpäätöstietoja kirjeessä mainittuun määräaikaan mennessä.

Lue ohjeet tilinpäätöksen ilmoittamisesta kaupparekisteriin prh.fi-sivuilta.


Lisätietoa

Kaupparekisterin neuvonta
puh. 029 509 5900
ma - pe klo 9.00 - 16.15

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 03.07.2019