Yhdistysrekisteri uudistuu 18.9.2019: uudet palvelut ja kaikille yhdistyksille Y-tunnus

PRH:n yhdistysrekisteri uudistetaan kokonaisuudessaan 18.9.2019. Kaikki tietojärjestelmät ja palvelut uudistetaan. Samalla kaikille yhdistyksille annetaan Y-tunnus.

Kaikki yhdistykset saavat Y-tunnuksen

Yritys- ja yhteisötunnus eli Y-tunnus korvaa yhdistyksille annetun rekisterinumeron. PRH antaa kaikille yhdistyksille Y-tunnuksen automaattisesti. Jos yhdistyksellä on jo ennen uudistusta Y-tunnus, sama tunnus säilyy. Yhdistyksen ei siis tarvitse tehdä mitään Y-tunnukseen liittyen.

Yhdistykselle annetun Y-tunnuksen voi katsoa yhdistysrekisterin uudesta tietopalvelusta tai ytj.fi-verkkosivuston yrityshausta.

Y-tunnus on PRH:n tai Verohallinnon yritykselle tai yhteisölle antama yksilöivä tunnus. Siinä on seitsemän numeroa, väliviiva ja tarkistusmerkki. Se on muotoa 1234567-8.

Katko sähköisessä ja paperilla ilmoittamisessa 29.8.-17.9.

Ilmoitusten tekemisessä on katko ennen kuin uusi sähköinen ilmoittamispalvelu ja paperiset lomakkeet saadaan käyttöön. PRH poistaa käytöstä nykyisen ilmoittamispalvelun ja paperilomakkeet 28.8.2019.

Jos teet ilmoituksen sähköisesti, sen tulee olla allekirjoitettu, maksettu ja lähetetty ke 28.8. klo 19.00 mennessä. Jos teet ilmoituksen paperilla, sen pitää olla perillä PRH:ssa viimeistään ke 28.8.

Uudet sähköiset palvelut otetaan käyttöön 18.9.2019.

Uudistuksen jälkeen yhdistysten paperiset ilmoitukset tehdään Y-lomakkeilla. Uudet Y-lomakkeet julkaistaan ytj.fi-verkkosivustolla 18.9.2019. Löydät niihin linkin myös prh.fi-verkkosivustolta.

Tietopalvelu toimii katkon ajan

Uusi yhdistysrekisterin sähköinen tietopalvelu avataan 17.9.2019 ja se korvaa nykyiset Yhdistysnetti-, NettiYreka- ja rajapintapalvelut. Vanhat palvelut ovat käytettävissä uudistukseen asti.

Jos olet sopimusasiakkaamme, lähetämme sinulle erikseen lisätietoja muutoksista palveluissamme ja sopimusehdoissa.

Uudet ohjeet julkaistaan verkkosivustoilla

Uudet ohjeet julkaistaan yhdistysten prh.fi-verkkosivuilla sekä PRH:n toisella verkkosivustolla, ytj.fi-sivustolla, kun uudet palvelut tulevat käyttöön. Julkaisemme säännöllisesti asiakastiedotteita uudistuksesta prh.fi- ja ytj.fi-verkkosivustoilla.

Lue prh.fi:n koostesivu yhdistysrekisterin uudistuksesta.

Lisätietoja:

Esa Kosonen
Hankekoordinaattori
p. 029 509 5365
etunimi.sukunimi@prh.fi


Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 18.07.2019