Osakeyhtiö ja osuuskunta: Ilmoita tilinpäätös, jotta yritys välttyy poistamiselta kaupparekisteristä

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) lähettää kehotuskirjeen osakeyhtiöille ja osuuskunnille, joilla tilinpäätöksen toimittaminen on viivästynyt yli vuoden tilikauden päättymisestä.

Jokaisen osakeyhtiön ja osuuskunnan täytyy ilmoittaa tilinpäätös kaupparekisteriin joka tilikaudelta, vaikka yritystoiminta on keskeytetty tai yritys ei ole toiminnassa.

PRH voi poistaa toimivankin yrityksen kaupparekisteristä, jos yritys kehotuksista huolimatta ei ilmoita tilinpäätöstään eikä yrityksen määräämiselle selvitystilaan ole edellytyksiä. Poistomenettely perustuu osakeyhtiölakiin (20 luvun 4 §) ja osuuskuntalakiin (23 luvun 4 §). Lue lisää poistomenettelystä prh.fi-sivuilta.

Voit tarkastaa maksutta Virre-tietopalvelusta, onko yrityksesi tilinpäätös rekisteröity kaupparekisteriin. Siirry Virre-tietopalvelun Tilinpäätöshakuun.

Huomaathan, että PRH saa tilinpäätösasiakirjat Verohallinnolta vain, jos asiakirjat on ilmoitettu veroilmoituksessa täsmälleen Verohallinnon ohjeiden mukaan.

Mitä teet, jos sait kehotuskirjeen?

Jos haluat yrityksesi pysyvän kaupparekisterissä, ilmoita tilinpäätöstiedot viivytyksettä kirjeen mukana tulevalla lomakkeella.

Tilinpäätöksen ilmoittaminen on maksutonta.

Katso ohjeet tilinpäätösilmoituksen tekemiseen prh.fi-sivuilta. Ohjeista löydät muun muassa tiedon siitä, mitkä asiakirjat kunkin yritysmuodon tulee lähettää PRH:een. Lue ohjeet tilinpäätöksen ilmoittamisesta kaupparekisteriin.

PRH voi poistaa yrityksesi kaupparekisteristä, jos et ilmoita tilinpäätöstietoja kirjeessä mainittuun määräaikaan mennessä.


Lisätietoa

Kaupparekisterin neuvonta
puh. 029 509 5900
ma - pe klo 9.00 - 16.15

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 03.09.2019