Yhdistysrekisterin uudet palvelut on avattu

Yhdistysrekisterin uudistukseen liittyvä asiointikatko on päättynyt ja uudet palvelut ovat nyt käytettävissä. Myös paperi-ilmoituksia voi jälleen lähettää. Sähköinen asiointi on edullisempaa ja nopeampaa kuin paperi-ilmoitukset.

Mitä voit ilmoittaa sähköisesti?

Aatteelliset yhdistykset voivat tehdä ilmoituksia yhdistysrekisterin uudessa sähköisessä asioinnissa.

Voit sähköisessä asiointipalvelussa:

  • perustaa yhdistyksen
  • ilmoittaa nimenkirjoittajat, hallituksen puheenjohtajan ja jäsenet
  • ilmoittaa yhdistyksen yhteystietojen muutokset
  • ilmoittaa yhdistyksen nimen tai kotipaikan muutoksen tai muun sääntöjen muutoksen.

PRH:n asiakkaat ovat olleet tiiviisti mukana uuden palvelun kehittämisessä. Yhdistyspalvelujen kehitystyö myös jatkuu edelleen.

Uskonnolliset yhdyskunnat sekä keskuskauppakamari ja kauppakamarit eivät voi tehdä ilmoituksia sähköisesti, vaan ilmoitukset tehdään paperilomakkeilla. Sama koskee myös kaksikielisiä yhdistyksiä eli kaksikieliset yhdistykset voivat asioida vain paperilomakkeilla.

Paperiasioinnissa käyttöön Y-lomakkeet

Paperi-ilmoitukset tehdään 18.9.2019 alkaen Y-lomakkeilla. Y-lomakkeet ovat PRH:n ja Verohallinnon yhteisiä lomakkeita, joilla voi ilmoittaa tietoja molempien viranomaisten rekistereihin samalla kertaa.

Uusi tietopalvelu - katso yhdistyksellesi annettu Y-tunnus sieltä

Uudistettu yhdistysrekisterin sähköinen tietopalvelu on myös avattu, ja se korvaa aiemmat Yhdistysnetti- ja NettiYreka-palvelut. Kehitystyössä on otettu huomioon asiakkailtamme saatuja toiveita. Esimerkiksi yhdistysote ja yhdistyksen säännöt ovat saatavilla nyt pdf-muodossa.

Yhdistysrekisterin uudistuksessa kaikille yhdistyksille on annettu Y-tunnus, jonka voit katsoa yhdistysrekisterin uudesta tietopalvelusta tai YTJ-yrityshausta ytj.fi-verkkosivustolla. Jos yhdistyksellä oli jo ennen uudistusta Y-tunnus, tunnus on edelleen sama.

Tervetuloa käyttämään uudistettuja palvelujamme.

Siirry yhdistysrekisterin uuteen sähköiseen asiointiin.

Siirry yhdistysrekisterin uuteen tietopalveluun.

Lisätietoa:

Yhdistysrekisterin asiakaspalvelu
puh. 029 509 5959
s-posti: neuvonta.yhdistysasiat@prh.fi


Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 18.09.2019