Yritys voi ilmoittaa tekevänsä kaupparekisteri-ilmoitukset vain sähköisesti

Yritys voi tehdä ilmoitukset Patentti- ja rekisterihallituksen (PRH) kaupparekisteriin ja Verohallinnon ennakkoperintä-, alv- ja työnantajarekistereihin sähköisesti YTJ-palvelussa. Voit valita YTJ-palvelussa, että jatkossa yrityksesi tekee ilmoitukset ainoastaan sähköisesti.

Voit valita palvelun, kun allekirjoitat YTJ-palvelussa sähköisen perustamis- tai muutosilmoituksen. Useimpien yritysten täytyy tehdä kaupparekisteriin ilmoitus tosiasiallisista edunsaajistaan 1.7.2020 mennessä. Edunsaajailmoitus on maksuton, ja voit valita sähköiset ilmoitukset edunsaajailmoituksen allekirjoittamisen yhteydessä.

Kun valitset ilmoitustavaksi vain sähköiset ilmoitukset, asioit ilmoitusasioissa jatkossa vain sähköisesti.

Yrityksen kannalta kaupparekisteri-ilmoitusten tekeminen sähköisesti YTJ-palvelussa on turvallisempaa, edullisempaa ja nopeampaa kuin paperilomakkeilla.

YTJ-palvelussa ilmoituksen voi tehdä yrityksen hallituksen jäsen, toimitusjohtaja tai heidän valtuuttamansa henkilö. Ilmoituksen tekijä tunnistautuu palveluun aina henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla (HST-kortti).

Lue ohje vain sähköisten ilmoitusten valitsemisesta YTJ-palvelussa.


Tiedustelut

Kaupparekisterin neuvonta
puh. 029 509 5900
ma - pe klo 9.00 - 16.15

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 27.09.2019