Ilmoita hallitus kaupparekisteriin, jotta yritystä ei poisteta rekisteristä

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) lähettää kehotuskirjeen yrityksille, joilla ei ole kaupparekisteriin merkittyä hallitusta.

PRH voi poistaa toimivankin yrityksen kaupparekisteristä tai määrätä sen selvitystilaan, jos yritys ei kehotuksista huolimatta ilmoita hallitustaan kaupparekisteriin.

Poistomenettelyssä olevat yritykset

Poistomenettelyssä on noin tuhat osakeyhtiötä, julkista osakeyhtiötä, asunto-osakeyhtiötä ja osuuskuntaa, joiden kaupparekisteritiedoissa ei ole merkittynä hallitusta.

Katso lista poistomenettelyssä mukana olevista yrityksistä (pdf, 0.88 Mt)

Poistomenettely perustuu osakeyhtiölakiin (20 luvun 4 §), osuuskuntalakiin (23 luvun 4 §) ja asunto-osakeyhtiölakiin (22 luvun 4 §).

Mitä teet, jos sait kehotuskirjeen?

Jos haluat yrityksesi pysyvän kaupparekisterissä, ilmoita hallitus viivytyksettä tekemällä muutosilmoitus kaupparekisteriin. Hallituksen kokoonpanon täytyy olla yhtiöjärjestyksen tai sääntöjen mukainen.

Voit tarkistaa yrityksesi rekisteröidyt tiedot ja ostaa yhtiöjärjestyksen PRH:n Virre-tietopalvelussa. Siirry Virre-tietopalveluun.

Tee ilmoitus sähköisesti YTJ-palvelussa tai paperilomakkeella (Y-lomake). Katso ohjeet hallituksen muutosilmoituksen tekemiseen yritysmuodoittain prh.fi-sivuilta.

Hallituksen muutosilmoitus maksaa sähköisessä palvelussa 40 euroa ja paperilomakkeella 85 euroa.

Jos et ilmoita toimikelpoista hallitusta kirjeen määräaikaan mennessä, saat uuden kehotuksen.

PRH poistaa yrityksesi kaupparekisteristä maaliskuussa 2020, jos et kehotuksista huolimatta tee ilmoitusta.


Lisätietoa

Kaupparekisterin neuvonta
puh. 029 509 5900
ma - pe klo 9.00 - 16.15

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 02.10.2019