Vuodenvaihteen rekisteröinnit kaupparekisteriin viimeistään 2.12.2019

Kaupparekisteriin saapuvien ilmoitusten määrä kasvaa runsaasti loppuvuodesta. Jos haluat ilmoituksesi rekisteriin vielä tämän vuoden aikana, ilmoituksen täytyy olla perillä PRH:ssa viimeistään maanantaina 2.12.2019.

Ilmoita ajoissa sulautumisen tai jakautumisen täytäntöönpanosta

Yhtiöiden sulautumisten tai jakautumisten täytäntöönpanoa koskevien ilmoitusten täytyy olla perillä PRH:ssa viimeistään 2.12.2019, jos täytäntöönpano halutaan kaupparekisteriin vuodenvaihteessa.

Tee tilikauden muutoksesta ilmoitus ennen kauden päättymistä

Verohallinnon ohjeiden mukaisesti tilikauden muutoksesta täytyy tehdä ilmoitus kaupparekisteriin viimeistään kahta kuukautta ennen kuluvan tilikauden päättymistä. Ilmoituksen voi tehdä netissä PRH:n ja Verohallinnon yhteisessä YTJ-palvelussa tai paperilomakkeilla (Y-lomakkeet).

Netissä muutosta ei voi ilmoittaa, jos yhtiön tilikauden päättymiseen on alle kaksi kuukautta.
Jotta tilikauden muutos ehtii kaupparekisteriin tämän vuoden puolella, paperilomakkeilla tehdyn ilmoituksen täytyy olla perillä PRH:ssa viimeistään 2.12.2019.

Verotukseen liittyvistä asioista voit kysyä lisätietoja Verohallinnolta.

Sähköinen ilmoitus on nopein tapa

Voit tehdä suuren osan kaupparekisteri-ilmoituksista sähköisesti PRH:n ja Verohallinnon yhteisellä ytj.fi-verkkosivustolla. Ilmoittaminen sähköisesti on nopeampaa ja useimmiten myös edullisempaa kuin paperilomakkeella. Siirry ytj.fi:hin tekemään ilmoitus.

Lisätietoja:
Kaupparekisterin neuvonta
ma - pe klo 9.00 - 16.15
puh. 029 509 5900

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 11.11.2019