Katso-tunnistus päättyy tavaramerkin, patentin ja mallioikeuksien palveluissa 31.12.2019 − siirry Suomi.fi-tunnistukseen

Katso-tunnistuksen käyttö päättyy valtionhallinnossa vaiheittain. PRH:ssa Katso-tunnistus on ollut käytössä tavaramerkin, patentin ja mallioikeuksien sähköisissä asiointipalveluissa. Katso-tunnisteen käyttö niissä päättyy 31.12.2019. Katso-tunnistuksen päättymisen jälkeen käytössä on Suomi.fi-tunnistus.

Suomi.fi-tunnistautumiseen vaaditaan henkilökohtainen vahva tunniste, joita ovat pankkitunnukset, mobiilivarmenne ja varmennekortti.

Katso-tunnistus on ollut Väestörekisterikeskuksen organisaatioille ja yrityksille tarjoama tapa tunnistautua viranomaisten sähköisiin palveluihin.

Mitä eroa on pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella ja varmennekortilla?

Pankkitunnukset saa käyttöön, kun tekee sopimuksen pankin kanssa. Pankkitunnusten täytyy olla henkilökohtaiset, jos niiden avulla kirjautuu asiointipalveluun.

Mobiilivarmenne on tunniste puhelimen SIM-kortissa. Lue lisää mobiilivarmenteesta osoitteesta mobiilivarmenne.fi. 

Varmennekortti voi olla kansalaisvarmenteen sisältävä henkilökortti tai organisaatiovarmenteen sisältävä organisaatiokortti. Henkilökortteja myöntää Poliisi, organisaatiokortit myöntää Väestörekisterikeskus. Lue lisää varmennekorteista Väestörekisterikeskuksen sivuilta: Varmenteet ja kortit organisaatioille. 

Lisätietoa

Päivi Raatikainen
Kehittämispäällikkö
p. 029 509 5845
s-posti: etunimi.sukunimi@prh.fi

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 18.12.2019