Patentin ja tavaramerkin liiketaloudellisten palvelujen hinnat muuttuvat 1.1.2020 alkaen

Patentin liiketaloudellisten palvelujen hintamuutokset

Patentin tilaustutkimusten hinnoittelu muuttuu. Kustannusten kasvun takia tutkijainsinöörin tekemän tutkimuksen tuntihintaan on tehty 8 % korotus ja hinta nousee 130 euroon. Samalla hinnoittelua on selkeytetty siten, että perusmaksu nousee 170 euroon ja siihen sisältyy kopiot 10 tärkeimmästä tutkimusraportissa mainitusta viitejulkaisusta. Tämän yli meneviltä viitejulkaisuilta perittävä maksu on sama kuin nykyisinkin eli 5 euroa/julkaisu.

Kiinteähintaisen uutuustutkimuksen ja patentoitavuuden arvion uusi hinta on 950 euroa. Keksinnön online-esitutkimuksen perusmaksu nousee 325 euroon ja lisämaksu jokaiselta alkavalta 15 minuutilta perusmaksuun sisältyvän 90 min. jälkeen laskee 32,50 euroon.

Paperiasiakirjojen kopioinnista veloitetaan jatkossa sama hinta kuin sähköisten asiakirjojen kopioista eli 5 euroa/tiedosto.

Kaikkiin tilaustutkimusten hintoihin lisätään arvonlisävero 24%.

Tavaramerkin ja mallin liiketaloudellisten palvelujen hintamuutokset

Tavaramerkin ja mallioikeuden ennakkotutkimusten ja laajalti tunnettujen tavaramerkkien maksuja pyöristetään. Siten osa hinnoista hieman nousee ja osa laskee. Hinnastosta tulee näin myös selkeämpi.

Uudet hinnastot julkaistaan kokonaisuutena prh.fi-verkkosivustolla 1. tammikuuta 2020.

Lisätietoja:

Olli Sievänen
Johtava neuvontainsinööri
p. 029 509 5438
Sähköposti: olli.sievanen(a)prh.fi

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 27.12.2019