Tavaramerkki- ja mallioikeusasioiden määräajat koronatilanteessa

Ymmärrämme koronatilanteen asiakkaille aiheuttamat vaikeudet ja haluamme tukea hakijoita kaikin tavoin lain sallimissa rajoissa.

Seuraavassa on lisäohjeita tavaramerkki- ja mallioikeusasioissa noudatettavista määräajoista.

Tavaramerkit

Tavaramerkkiasioissa määräajat selvityksen ja lausunnon antamiseen sekä puutteellisuuksien korjaamiseen on määritelty suoraan tavaramerkkilaissa. Tästä johtuen emme voi muuttaa näitä määräaikoja omalla päätöksellämme.

Huomioimme kuitenkin koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen, kun arvioimme yksittäistapauksissa pidennyksiä määräaikoihin. Voimme siis myöntää pidennyksiä helpommin, jos asiakas ei koronavirustilanteen takia pysty toimimaan määräajassa. Asiakkaan pitää jokaisen pidennyspyynnön yhteydessä maksaa pidennysmaksu.

Emme voi myöntää pidennyksiä sellaisiin ehdottomiin määräaikoihin, kuten tavaramerkin uudistaminen tai väitteen tekeminen rekisteröityä tavaramerkkiä vastaan.

Mallioikeusasiat

Mallioikeusasioissa määräajat selvityksen ja lausunnon antamiseen sekä puutteellisuuksien korjaamiseen perustuvat mallioikeusmääräyksiin. Emme tässä tilanteessa katso olevan tarvetta muuttaa näitä määräyksiä.

Huomioimme kuitenkin koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen, kun arvioimme yksittäistapauksissa pidennyksiä määräaikoihin. Voimme siis myöntää pidennyksiä helpommin, jos asiakas ei koronavirustilanteen takia pysty toimimaan määräajassa.

Emme voi myöntää pidennyksiä sellaisiin ehdottomiin määräaikoihin, kuten mallioikeuden uudistaminen tai väitteen tekeminen rekisteröityä mallia vastaan.

EUIPO:n ja WIPO:n koronatilannetta koskevat tiedotteet

Lue tiedote EUIPO:n sivuilta.
Lue tiedote WIPO:n sivuilta.

Lisätietoja:
Tuulimarja Myllymäki
Johtava neuvontalakimies
puh. 029 509 5399
s-posti: etunimi.sukunimi@prh.fi

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 27.03.2020