Rekisteröintikieltopyyntöjen käsittelyssä ruuhkaa, käsittelyaika tarkentuu tiistaina 27.10.

Patentti- ja rekisterihallitukselle (PRH) on Vastaamon tietotomurron vuoksi tehty viikonlopun aikana ja tänään maanantaina lähes 6 000 rekisterikieltopyyntöä, ja pyyntöjä tulee jatkuvasti lisää.

Koska kieltopyyntöjä on tullut tuhatkertainen määrä normaaliin verrattuna, lisäresursseista huolimatta kieltopyyntöjen käsittely kestää valitettavasti tavanomaista pitempään.

Annamme tarkemman arvion käsittelyajasta tiistaina 27.10.

Rekisterikielto tarkoittaa, ettei henkilöä saa merkitä PRH:n ylläpitämään rekisteriin, esimerkiksi kaupparekisteriin yrityksen tai yhteisön vastuuhenkilöksi.

Rekisteröintikiellon ilmoittaminen ei poista sinua aikaisemmin rekisteröidyistä rooleista PRH:n ylläpitämissä rekistereissä, kuten kaupparekisterissä tai yhdistysrekisterissä. Lue ohjeet rekisteröintikiellon tekemisestä prh.fi-sivuilta.

Tarkista voimassaolevat kaupparekisterin roolitietosi Suomi.fi-palvelusta

Asiakaspalvelussamme on ruuhkaa. Voit halutessasi tarkistaa itse Suomi.fi-sivujen palvelussa, onko sinut tällä hetkellä merkitty kaupparekisteriin jonkun yrityksen vastuuhenkilöksi.

Suomi.fi-sivujen palveluun kirjaudut henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla. Siirry Suomi.fi-sivujen palveluun.

Pahoittelemme asiakkaille aiheutunutta haittaa.

Tiedustelut

Kaupparekisterin neuvonta
ma - pe klo 9.00 - 16.15
puh. 029 509 5900

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 26.10.2020