Rekisteröintikieltopyynnön käsittelyaika noin 5–8 työpäivää

Patentti- ja rekisterihallitukselle (PRH) on tehty viikossa noin 7 000 rekisterikieltopyyntöä Vastaamon tietomurron vuoksi.

Lisäresursseista huolimatta kieltopyyntöjen käsittely kestää valitettavasti tavanomaista kauemmin, noin 5–8 työpäivää.

Pahoittelemme asiakkaille aiheutunutta haittaa.

Varsinainen toimintamme, kuten kaupparekisteri-ilmoitusten käsittely, jatkuu normaalisti.

Rekisterikielto tarkoittaa, ettei henkilöä saa merkitä PRH:n ylläpitämään rekisteriin, esimerkiksi kaupparekisteriin yrityksen tai yhteisön vastuuhenkilöksi. Rekisteröintikiellon ilmoittaminen ei poista sinua aikaisemmin rekisteröidyistä rooleista PRH:n ylläpitämissä rekistereissä, kuten kaupparekisterissä tai yhdistysrekisterissä. Lue ohjeet rekisteröintikiellon tekemisestä prh.fi-sivuilta.

Näin suojaudut yrityskaappauksilta ja huijausilmoituksilta

Rekisteröintikiellon lisäksi PRH:lla on muita palveluja, joilla voit suojautua huijauksilta.

Tarkista Suomi.fi-sivujen palvelussa, onko sinut tällä hetkellä merkitty kaupparekisteriin jonkun yrityksen vastuuhenkilöksi. Kirjaudut palveluun henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla. Siirry Suomi.fi-sivujen palveluun.

Seuraa muutoksia yrityksesi kaupparekisteritiedoissa joko ilmoittamalla ajantasainen sähköpostiosoite kaupparekisteriin tai tilaamalla ilmoitukset sähköpostiisi. Lue lisää kaupparekisteritietojen muutosten seuraamisesta prh.fi-sivuilta.

Valitse, että yrityksesi tekee ilmoituksia kaupparekisteriin ja Verohallinnolle vain sähköisesti. Näin varmistat, että ilmoituksia tekee vain henkilö, jolla on siihen oikeus. Voit valita sähköiset ilmoitukset allekirjoittaessasi sähköistä kaupparekisteri-ilmoitusta YTJ-palvelussa. Lue lisää vain sähköisten ilmoitusten valitsemisesta.

Huomaa: Jos osakeyhtiön tai osuuskunnan ilmoitukset ovat muuten ajan tasalla, yritys voi valita vain sähköiset ilmoitukset tekemällä maksuttoman edunsaajailmoituksen kaupparekisteriin. Lue lisää lakisääteisestä edunsaajailmoituksesta.

Tiedustelut

Kaupparekisterin neuvonta
ma - pe klo 9.00 - 16.15
puh. 029 509 5900

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 27.10.2020