Osakeyhtiö ja osuuskunta: Ilmoita tilinpäätös ajoissa – ja maksutta

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) on lähettänyt yli 15 000 osakeyhtiölle ja osuuskunnalle kirjeen, jossa yrityksiä muistutetaan tilinpäätöksen ilmoittamisvelvollisuudesta.

Kirjeen ovat saaneet osakeyhtiöt ja osuuskunnat, joiden tilikausi on päättynyt 30.9.2019 ja 31.3.2020 välisenä aikana, ja tilikauden tilinpäätöstä ei ollut rekisteröity kaupparekisteriin 1.11.2020 mennessä.

Koronavirusepidemian takia eduskunta sääti väliaikaisen lain, jonka nojalla yritykset saivat tietyin edellytyksin siirtää tilinpäätöksen vahvistamista koskevan kokouksen pitämistä syyskuun loppuun 2020 asti. 30.9.2019 ja 31.3.2020 välisenä aikana päättyneeltä tilikaudelta laadittu tilinpäätös täytyy ilmoittaa kaupparekisteriin kahden kuukauden kuluessa tilinpäätöksen vahvistamisesta, kuitenkin viimeistään 30.11.2020.

Kirje on lähetetty yrityksen kaupparekisteriin ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen tai posti- tai käyntiosoitteeseen.

Kirjeen saaneiden yritysten tilinpäätösten ilmoittaminen ei ole myöhässä.

Huomaa: Voit jättää kirjeen huomiotta, jos yrityksesi on jo ilmoittanut tilinpäätöksensä kaupparekisteriin tai yrityksesi on keskinäinen kiinteistöosakeyhtiö, joka ei ole vielä rekisteröinyt yritysmuotoaan. Lue ohje keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön yritysmuodon rekisteröinnistä prh.fi-sivuilta.

Voit tarkistaa maksutta Virre-tietopalvelun tilinpäätöshausta, onko yrityksesi tilinpäätös rekisteröity kaupparekisteriin. Siirry Virre-tietopalveluun.

PRH saa tilinpäätösasiakirjat Verohallinnolta vain, jos asiakirjat on ilmoitettu veroilmoituksessa täsmälleen Verohallinnon ohjeiden mukaan.

Myöhässä ilmoitetusta tilinpäätöksestä 85 euron lasku

Jokaisen osakeyhtiön ja osuuskunnan täytyy ilmoittaa tilinpäätös kaupparekisteriin joka tilikaudelta, - myös silloin, kun yritystoiminta on keskeytetty tai yritys ei ole toiminnassa.

Jos ilmoitat tilinpäätöksen kaupparekisteriin myöhässä eli laissa mainitun määräajan jälkeen, PRH lähettää yritykselle 85 euron laskun viivästyneen tilinpäätöksen rekisteröinnistä.

Katso ohjeet tilinpäätösilmoituksen tekemiseen ja luettelo tarvittavista asiakirjoista prh.fi-sivuilta.

Lisätietoja

Kaupparekisterin neuvonta
puh. 029 509 5900
ma - pe klo 9.00 - 16.15

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 04.11.2020