Keskinäinen kiinteistöosakeyhtiö: Ilmoita kaupparekisteriin yritysmuoto, ei tilinpäätöstä

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) on lähettänyt tällä viikolla yli 15 000 osakeyhtiölle ja osuuskunnalle kirjeen, jossa yrityksiä muistutetaan tilinpäätöksen ilmoittamisvelvollisuudesta.

Kirje lähti myös yhtiöille, jotka on merkitty kaupparekisteriin osakeyhtiöiksi mutta jotka tosiasiassa ovat keskinäisiä kiinteistöosakeyhtiöitä. Tämä johtuu siitä, että keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön yritysmuodon rekisteröinti ei ollut mahdollista ennen vuotta 2019.

Pahoittelemme asiakkaillemme aiheutunutta haittaa.

Keskinäinen kiinteistöosakeyhtiö ei ilmoita tilinpäätöstään kaupparekisteriin, joten keskinäiset kiinteistöosakeyhtiöt voivat jättää saamansa kirjeen huomiotta.

Ilmoita yritysmuoto maksutta kaupparekisteriin

Kirjeen saaneiden keskinäisten kiinteistöosakeyhtiöiden kannattaa sen sijaan nyt oma-aloitteisesti ilmoittaa yritysmuotonsa kaupparekisteriin. Kun yritysmuoto on rekisteröity, yhtiötä käsitellään kaupparekisterissä keskinäisenä kiinteistöosakeyhtiönä eikä osakeyhtiönä.

Edellytyksenä on, että yhtiö täyttää keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön määritelmän yhtiöjärjestyksensä perusteella. Keskinäisestä kiinteistöosakeyhtiöstä säädetään asunto-osakeyhtiölain 28 luvun 2 §:ssä. Lue lisää keskinäisestä kiinteistöosakeyhtiöstä prh.fi-sivuilta.

Ilmoitus yritysmuodosta on maksuton. Lue ohje yritysmuodon ilmoittamisesta prh.fi-sivuilta.

Tieto rekisteröidystä yritysmuodosta näkyy kaupparekisteriotteessa yhtiön perustiedoissa sekä maksutta Virre-tietopalvelussa ja YTJ-yrityshaussa. Siirry Virre-tietopalveluun.

Lisätiedot

Kaupparekisterin neuvonta
puh. 029 509 5900
ma - pe klo 9.00 - 16.15

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 06.11.2020