PRH:een tehty rekisteröintikielto koskee vain PRH:n omia rekistereitä

Voit tehdä rekisteröintikiellon Patentti- ja rekisterihallituksen rekistereihin. Kielto tarkoittaa, ettei henkilöä saa merkitä PRH:n ylläpitämään rekisteriin, esimerkiksi kaupparekisteriin yrityksen tai yhteisön vastuuhenkilöksi.

Rekisteröintikielto ei koske muita julkisia tai yksityisiä rekistereitä.

Jos sinulla on rekisteröintikielto, kun sinut ilmoitetaan vastuuhenkilöksi, pyydämme ensin suostumuksesi ennen kuin merkitsemme sinut rekisteriin.

Rekisteröintikielto tulee voimaan, kun PRH on tallentanut sen järjestelmiinsä. Rekisteröintikiellon ilmoittaminen ei poista sinua aikaisemmin rekisteröidyistä rooleista PRH:n ylläpitämissä rekistereissä, kuten kaupparekisterissä tai yhdistysrekisterissä. Lue ohjeet rekisteröintikiellon tekemisestä prh.fi-sivuilta.

Tarkista voimassaolevat kaupparekisterin roolitietosi Suomi.fi-palvelusta

Voit tarkistaa itse Suomi.fi-sivujen palvelussa, onko sinut tällä hetkellä merkitty kaupparekisteriin jonkun yrityksen vastuuhenkilöksi.

Suomi.fi-sivujen palveluun kirjaudut henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla. Siirry Suomi.fi-sivujen palveluun.

Näin suojaudut yrityskaappauksilta ja huijausilmoituksilta

Rekisteröintikiellon lisäksi PRH:lla on muita palveluja, joilla yritykset voivat suojautua huijauksilta. Lue lisää huijausten välttämisestä prh.fi-sivuilta.

Tiedustelut

Kaupparekisterin neuvonta
ma - pe klo 9.00 - 16.15
puh. 029 509 5900

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 13.11.2020