Yritys: yhtiöjärjestyksen, sääntöjen tai yhtiösopimuksen ilmoittaminen netissä muuttuu 31.8.2021 alkaen

Yhtiöjärjestyksen, sääntöjen tai yhtiösopimuksen muutosten ilmoittaminen sähköisesti YTJ-palvelussa muuttuu 31.8.2021 alkaen.

Kun teet muutosilmoituksen YTJ-palvelussa 31.8.2021 alkaen, näet palvelussa tekstikentässä nykyisen yhtiöjärjestyksen, säännöt tai yhtiösopimuksen. Päivitä muuttuneet kohdat. Jos tekstikentässä ei ole mitään, kirjoita tai liitä kenttään yhtiöjärjestyksen, sääntöjen tai yhtiösopimuksen sisältö kokonaisuudessaan.

Huomaa: Yhtiöjärjestys, säännöt tai yhtiösopimus rekisteröidään siinä muodossa, jossa se on tekstikentässä.

31.8.2021 alkaen et enää liitä sähköiseen ilmoitukseen yhtiöjärjestystä tai sääntöjä word- tai pdf-tiedostona.

Huomaa: avoimen yhtiön ja kommandiittiyhtiön täytyy jatkossakin lisätä allekirjoitettu yhtiösopimus liitetiedostona.

Liitä avoimen tai kommandiittiyhtiön yhtiösopimus tai osakeyhtiön yhtiökokouksen tai osuuskunnan kokouksen pöytäkirja ilmoituksen myöhemmässä vaiheessa.

Yhtiöjärjestyksen, sääntöjen tai yhtiösopimuksen muutosilmoitus on maksullinen. YTJ-palvelu laskee käsittelymaksun automaattisesti. Sähköinen ilmoittaminen on edullisempaa kuin ilmoittaminen paperilomakkeilla (Y-lomakkeet).

YTJ-palvelussa ilmoittamiseen tarvitset suomalaisen henkilötunnuksen ja lisäksi joko henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen tai sirullisen henkilökortin (HST-kortti).

Siirry YTJ-palveluun.

Lisätiedot:

Kaupparekisterin neuvonta
puh. 029 509 5900
ma-pe klo 9.00-16.15

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 31.08.2021