Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Yritys: Ilmoita hallitus kaupparekisteriin, jotta yritystä ei poisteta rekisteristä

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) on lähettänyt kehotuskirjeen yrityksille, joilla ei ole kaupparekisteriin merkittyä hallitusta.

PRH voi poistaa toimivankin yrityksen kaupparekisteristä tai määrätä sen selvitystilaan, jos yritys ei kehotuksista huolimatta ilmoita hallitustaan kaupparekisteriin.

Poistomenettelyssä olevat yritykset

Poistomenettelyssä on yli 200 osakeyhtiötä ja osuuskuntaa, joiden kaupparekisteritiedoissa ei ole merkittynä hallitusta.

Katso lista poistomenettelyssä mukana olevista yrityksistä (Excel-tiedosto). Avautuu uuteen välilehteen

Poistomenettely perustuu osakeyhtiölakiin (20 luvun 4 §) ja osuuskuntalakiin (23 luvun 4 §).

Mitä teet, jos sait kehotuskirjeen?

Jos haluat yrityksesi pysyvän kaupparekisterissä, ilmoita hallitus viivytyksettä tekemällä muutosilmoitus kaupparekisteriin. Hallituksen kokoonpanon täytyy olla yhtiöjärjestyksen tai sääntöjen mukainen.

Voit tarkistaa yrityksesi rekisteröidyt tiedot ja ostaa yhtiöjärjestyksen PRH:n Virre-tietopalvelussa. Siirry Virre-tietopalveluun.Avautuu uuteen välilehteen

Tee hallituksen muutosilmoitus sähköisesti YTJ-palvelussa tai paperilomakkeella (Y-lomake). Katso ohjeet prh.fi-sivuilla:

Hallituksen muutosilmoitus maksaa YTJ-palvelussa 40 euroa ja paperilomakkeella 95 euroa.

Jos et ilmoita toimikelpoista hallitusta kirjeen määräaikaan mennessä, saat uuden kehotuksen. PRH poistaa yrityksesi kaupparekisteristä, jos et kehotuksista huolimatta tee ilmoitusta.

Lisätiedot

Kaupparekisterin neuvonta
puh. 029 509 5900
ma–pe klo 9.00–15.00

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 03.03.2022