Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Patentti- ja rekisterihallitus ja Uruguayn kollegavirasto aloittavat PPH-yhteistyön

PRH:n pääjohtaja Antti Riivari (vas.) ja Uruguayn suurlähettiläs Pablo Porro sopivat PPH-yhteistyön aloittamisesta. (Kuva: Jukka Viskari, PRH)
Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) ja Uruguayn Dirección Nacional de la Propiedad Industrial (DNPI) ovat sopineet Patent Prosecution Highway (PPH) -yhteistyön aloittamisesta tämän vuoden loppupuolella.

Yhteistyömuistion allekirjoittivat PRH:n pääjohtaja Antti Riivari ja Uruguayn tasavallan suurlähettiläs Pablo Porro Helsingissä 3.3.2022.

PPH-yhteistyö aloitetaan kolme vuotta kestävällä pilottijaksolla. Tarkka aloituspäivämäärä ilmoitetaan myöhemmin.

Uruguay on erityisesti suomalaiselle metsäteollisuudelle merkittävä toiminta-alue, ja PRH käynnisti sopimusneuvottelut alan yritysten toivomuksesta. Suomi on nyt Uruguayn ensimmäinen PPH-yhteistyökumppani eteläisen Amerikan ulkopuolella.

Mikä PPH on?

PPH-järjestelmän tarkoituksena on nopeuttaa patenttihakemusten käsittelyä ja vähentää eri maiden patenttivirastoissa tehtävää päällekkäistä tutkimustyötä. Hakija voi pyytää nopeutettua käsittelyä vastaavalle hakemukselle toisessa sopimusvirastossa, kun ensimmäisen hakemuksen vaatimukset on todettu hyväksyttäviksi ensimmäisessä virastossa.

Lue lisää Patent Prosecution Highway (PPH) –järjestelmästä prh.fi-sivuilla.

Lisätietoja:
Patentin neuvonta
neuvonta.patentti(a)prh.fi
puh. 029 509 5858
ma - pe klo 9 - 15

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 04.03.2022