Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Yhdistys: Hallituksen rekisteröinti mahdollista, mutta ei pakollista

Yhdistykset voivat halutessaan ilmoittaa myös hallituksensa yhdistysrekisteriin.

Kun yhdistyksen hallitus on rekisteröity, joku muukin täysi-ikäinen hallituksen jäsen kuin puheenjohtaja voi allekirjoittaa muutosilmoitukset yhdistysrekisteriin.

Ilmoita hallitus ja sen muutokset netissä yhdistysrekisterin sähköisessä asiointipalvelussa. Netissä ilmoittaminen on edullisempaa ja nopeampaa kuin paperilomakkeella.

Ilmoita nimenkirjoittajat ja hallituksen jäsenet eri kohdissa

Hallituksen jäsenellä voi yhdistyksen sääntöjen mukaan olla nimenkirjoitusoikeus eli oikeus edustaa yhdistystä. Tämän vuoksi yhdistys voi joutua ilmoittamaan joitain henkilöitä asiointipalvelussamme kahdessa eri kohdassa: sekä nimenkirjoittajiksi että hallituksen jäseniksi.

Hallituksen jäsenten muutosilmoitus ei muuta yhdistyksen nimenkirjoittajatietoja. Jos yhdistyksen nimenkirjoitusoikeus on myös hallituksen jäsenillä, tee samalla myös nimenkirjoittajien muutosilmoitus.

Huomaa, että pelkästään nimenkirjoittajana toimiva henkilö ei voi allekirjoittaa yhdistysrekisteri-ilmoitusta.

Pidä tiedot ajan tasalla

Jos yhdistyksen hallitus on rekisteröity yhdistysrekisteriin, pidä tiedot ajan tasalla.

Tee muutosilmoitus aina, kun hallituksen kokoonpanossa tapahtuu muutoksia. Ilmoita henkilömuutokset tarvittaessa yhdessä nimenkirjoittajien muutosten kanssa ristiriitaisten rekisteritietojen välttämiseksi.

Hallituksen muutosilmoitus netissä maksaa 20 euroa. Voit samalla ilmoittaa nimenkirjoittajien muutokset ilman lisämaksua.

Rekisteröity hallitus ja puheenjohtaja ovat yhdistyksen edunsaajia

Rahanpesulaki ja sen pohjana oleva EU:n rahanpesudirektiivi edellyttävät, että PRH rekisteröi yritysten ja yhteisöjen edunsaajien tietoja. Edunsaaja on henkilö, joka käyttää määräysvaltaa yrityksessä tai yhteisössä.

Yhdistysrekisteriin merkitty hallitus ja sen puheenjohtaja katsotaan yhdistyksen edunsaajiksi.

Lisätietoa:
Yhdistysrekisterin asiakaspalvelu
ma–pe klo 9–15
puh. 029 509 5959

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 20.04.2022