Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Uutta tulossa kesällä yrityksille: Ilmoita tilinpäätös kaupparekisteriin YTJ-palvelussa

PRH avaa kesällä 2022 uuden palvelun YTJ:ssä tilinpäätösten ilmoittamiseksi kaupparekisteriin. Uuden palvelun käyttöönoton jälkeen sähköpostilla ei voi enää ilmoittaa tilinpäätöstä.

YTJ-palveluun kirjaudutaan suomi.fi-tunnistaumisella. Tarvitset suomalaisen henkilötunnuksen ja lisäksi joko henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen tai sirullisen henkilökortin (HST-kortti).

Palvelu ohjaa ilmoituksen teossa. Täytä pyydetyt tiedot ja liitä mukaan tarvittavat liitteet.

Tilinpäätöstiedot ovat julkisia ja ne ovat kaikkien saatavilla PRH:n Virre-tietopalvelussa. Älä siis kirjoita tai liitä ilmoitukseen tietoja, joissa on henkilötunnuksia, kotiosoitteita tai salassa pidettäviä tietoja, kuten terveystietoja tai liikesalaisuuksia.

Tilinpäätöksen ilmoittaminen kaupparekisteriin on lakisääteistä. Tilinpäätöksen täytyy sisältää kaikki laissa säädetyt asiakirjat. Lue yrityskohtaiset ohjeet tilinpäätöksen ilmoittamisesta prh.fi-sivuilla.

Myöhässä ilmoitetusta tilinpäätöksestä 85 euron lasku

Jokaisen osakeyhtiön ja osuuskunnan täytyy tehdä tilinpäätös jokaiselta tilikaudelta, vaikka tilikaudella toimintaa ei olisi ollutkaan.

Ilmoita tilinpäätösasiakirjat rekisteröitäväksi kaupparekisteriin vasta, kun yhtiökokous tai osuuskunnan kokous on vahvistanut tilinpäätöksen.

Ilmoita vahvistettu tilinpäätös kaupparekisteriin 8 kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä. Myöhässä ilmoitetusta tilinpäätöksestä perimme 85 euron käsittelymaksun.

Jos et ole ilmoittanut tilinpäätöstä kaupparekisteriin 6 kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä, voit saada meiltä muistutuskirjeen ensisijaisesti YTJ:ssä olevaan sähköpostiosoitteeseen ja toissijaisesti postitse. Muistathan tehdä yhteystietojen muutosilmoituksen YTJ-palvelussa. Lue ohjeet, miten ilmoitat yrityksen osoite- ja yhteystiedot YTJ-palvelussa.

Yrityksen tilikauden täytyy olla sama kuin kaupparekisteriin merkitty tilikausi

Tarkasta yrityksesi tilikausi kaupparekisteriotteesta tai Virre-tietopalvelusta. Siirry Virre-tietopalvelun yrityshakuun. Avautuu uuteen välilehteen

Jos yrityksesi tilikausi ei ole sama kuin kaupparekisteriin merkitty tilikausi, sinun täytyy ilmoittaa tilikauden muutos kaupparekisteriin. Tilikausi tulee voimaan, kun se on merkitty kaupparekisteriin.
Lue ohjeet, miten ilmoitat tilikauden muutoksen kaupparekisteriin.

Tiedustelut:
Kaupparekisterin neuvonta
ma–pe klo 9–15
puh. 029 509 5900

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 18.05.2022