Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Ilmoita hallitus kaupparekisteriin 21.9.2022 mennessä, jotta yrityksesi välttyy rekisteristä poistamiselta

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) poistaa kaupparekisteristä toimiviakin yrityksiä ja asunto-osakeyhtiöitä, joiden rekisteritiedoissa ei ole merkittynä hallitusta ja jotka eivät ilmoita hallitustaan rekisteriin määräajassa.

Poistomenettelyssä olevat yritykset

Poistomenettelyssä on noin 170 osakeyhtiötä ja osuuskuntaa. Ne eivät ole ilmoittaneet hallitustaan PRH:n lähettämästä kehotuskirjeestä huolimatta.

Katso lista poistomenettelyssä mukana olevista yrityksistä (Excel-tiedosto). Avautuu uuteen välilehteen

PRH on tehnyt merkinnän poistomenettelyssä olevien yritysten kaupparekisteritietoihin. PRH kehottaa näitä yrityksiä ilmoittamaan hallituksensa kaupparekisteriin 21.9.2022 mennessä.

Yrityksille on lähetetty kehotuksesta kaupparekisteriote yritys- ja yhteisötietojärjestelmään (YTJ) rekisteröityyn osoitteeseen. Kehotus julkaistaan myös Virallisen lehden numerossa 45/10.6.2022.

Ilmoita hallitus rekisteriin 21.9.2022 mennessä

Jos haluat yrityksesi pysyvän kaupparekisterissä, tee hallituksen muutosilmoitus kaupparekisteriin 21.9.2022 mennessä. Hallituksen kokoonpanon täytyy olla yhtiöjärjestyksen tai sääntöjen mukainen.

Voit tarkistaa yrityksesi rekisteröidyt tiedot ja ostaa yrityksen rekisteröidyn yhtiöjärjestyksen PRH:n Virre-tietopalvelussa. Siirry Virre-tietopalveluun.Avautuu uuteen välilehteen

Tee ilmoitus sähköisesti YTJ-palvelussa. Katso ohjeet prh.fi-sivuilta:

Hallituksen muutosilmoitus maksaa YTJ-palvelussa 40 euroa ja paperilomakkeella 95 euroa.

Kaupparekisteristä poisto loppusyksyn aikana

PRH voi poistaa toimivankin yrityksen kaupparekisteristä, jos yritys kehotuksista huolimatta ei ilmoita hallitustaan määräaikaan 21.9.2022 mennessä ja yrityksen määräämiselle selvitystilaan ei ole edellytyksiä. Rekisteristä poistot tehdään loppusyksyn aikana.

Poistomenettely perustuu osakeyhtiölakiin (20 luvun 4 §) ja osuuskuntalakiin (23 luvun 4 §).

Lisätiedot

Kaupparekisterin neuvonta
puh. 029 509 5900
ma–pe klo 9.00–15.00

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 09.06.2022