Siirry suoraan sisältöön
Valikko

PRH:n seurantaraportti listayhtiöiden tilintarkastuskertomuksista julkaistu

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) on julkaissut raportin siitä, millaisia tilintarkastuksen kannalta keskeisiä seikkoja listayhtiöiden tilintarkastajat raportoivat vuodelta 2021 ja millaisia muutoksia keskeisten seikkojen raportoinnissa on tapahtunut.

Lisäksi raportissa on selvitetty, kuinka suuri osa raportoiduista tilintarkastuksen kannalta merkittävistä seikoista oli myös EU-asetuksen (537/2014) 10. artiklan 2 c -kohdassa tarkoitettu merkittävä olennaisen virheellisyyden riski.

Keskeisiä seikkoja tyypillisesti muutama, EU-asetuksen tarkoittamia riskejä yleensä yksi

Listayhtiöiden tilintarkastuskertomuksissa on vuodesta 2016 alkaen pitänyt olla oma osionsa, jossa esitetään tilintarkastuksen kannalta keskeiset seikat (Key Audit Matters, KAM). Osiossa nostetaan esiin seikat, jotka ovat tilintarkastajan ammatillisen harkinnan perusteella olleet merkittävimpiä tarkastuksen kohteena olevan tilikauden tilintarkastuksessa.

Tilintarkastuskertomuksissa on raportoitu yleisimmin kahdesta neljään tilintarkastuksen kannalta keskeistä seikkaa.

Yleisen edun kannalta merkittävien yhteisöjen tilintarkastuskertomuksissa on vuodesta 2017 alkaen pitänyt esittää merkittävimmät olennaisen virheellisyyden riskit.

Tilintarkastuskertomuksissa on raportoitu yleisimmin yksi EU-asetuksen (537/2014) 10. artiklan 2 c -kohdassa tarkoitettu merkittävä olennaisen virheellisyyden riski.

Tutustu seurantaraporttiin listayhtiöiden tilintarkastuskertomuksista vuodelta 2021.

Lisätietoja antaa laadunvarmistuksen asiantuntija Raisa Vitikka, 029 509 5052, raisa.vitikka@prh.fi.

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 27.06.2022