Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Uutta yrityksille: Ilmoita tilinpäätös kaupparekisteriin YTJ-palvelussa - sähköpostilla ei enää ilmoituksia

PRH on avannut uuden palvelun YTJ:ssä tilinpäätösten ilmoittamiseksi kaupparekisteriin. Sähköpostilla ei voi enää ilmoittaa tilinpäätöstä kaupparekisteriin.

Tilinpäätöksen ilmoittaminen kaupparekisteriin on lakisääteistä. Tilinpäätöksen täytyy sisältää kaikki laissa säädetyt asiakirjat. Lue yrityskohtaiset ohjeet tilinpäätöksen ilmoittamisesta prh.fi-sivuilla.

Yrityksen tilikauden täytyy olla sama kuin kaupparekisteriin merkitty tilikausi

Tarkasta yrityksesi tilikausi kaupparekisteriotteesta tai Virre-tietopalvelusta. Siirry Virre-tietopalvelun yrityshakuun. Avautuu uuteen välilehteen

Jos yrityksesi tilikausi ei ole sama kuin kaupparekisteriin merkitty tilikausi, sinun täytyy ilmoittaa tilikauden muutos kaupparekisteriin. Tilikausi tulee voimaan, kun se on merkitty kaupparekisteriin.
Lue ohjeet prh.fi-sivuilla, miten ilmoitat tilikauden muutoksen kaupparekisteriin.

Myöhässä ilmoitetusta tilinpäätöksestä 85 euron lasku

Jokaisen osakeyhtiön ja osuuskunnan täytyy tehdä tilinpäätös jokaiselta tilikaudelta, vaikka tilikaudella toimintaa ei olisi ollutkaan.

Ilmoita tilinpäätösasiakirjat rekisteröitäväksi kaupparekisteriin vasta, kun yhtiökokous tai osuuskunnan kokous on vahvistanut tilinpäätöksen.

Ilmoita vahvistettu tilinpäätös kaupparekisteriin 8 kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä. Myöhässä ilmoitetusta tilinpäätöksestä perimme 85 euron käsittelymaksun.

Jos et ole ilmoittanut tilinpäätöstä kaupparekisteriin 6 kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä, voit saada meiltä muistutuskirjeen ensisijaisesti YTJ:ssä olevaan sähköpostiosoitteeseen ja toissijaisesti postitse. Muistathan tehdä yhteystietojen muutosilmoituksen YTJ-palvelussa. Lue ohjeet prh.fi-sivuilla, miten ilmoitat yrityksen osoite- ja yhteystiedot YTJ-palvelussa.

Näin ilmoitat tilinpäätöksen kaupparekisteriin YTJ-palvelussa

Tarvitset suomalaisen henkilötunnuksen ja lisäksi joko henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen tai sirullisen henkilökortin (HST-kortti).

Palvelu ohjaa ilmoituksen teossa. Täytä pyydetyt tiedot ja liitä mukaan tarvittavat liitteet.

Tilinpäätöstiedot ovat julkisia ja ne ovat kaikkien saatavilla PRH:n Virre-tietopalvelussa. Älä siis kirjoita tai liitä ilmoitukseen tietoja, joissa on henkilötunnuksia, kotiosoitteita tai salassa pidettäviä tietoja, kuten terveystietoja tai liikesalaisuuksia.

Siirry YTJ-palveluun ilmoittamaan tilinpäätös kaupparekisteriin.Avautuu uuteen välilehteen

Tiedustelut:
Kaupparekisterin neuvonta
ma–pe klo 9–15
puh. 029 509 5900

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 30.08.2022