Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Kaupparekisteri-ilmoitusten käsittelyruuhkaa puretaan edelleen

Kaupparekisteri-ilmoitusten käsittelyajat ovat edelleen normaalia pidemmät. Pahoittelemme tästä asiakkaillemme aiheutuvaa vaivaa. Tiedostamme pitkien käsittelyaikojen aiheuttaman haitan yritysten toiminnalle.

Jatkamme ruuhkan purkamista erilaisin toimin vuodenvaihteeseen asti.

Käsittelyaikojen pidentyminen johtuu kasvaneista ilmoitusmääristä. Ilmoitusten käsittelyaikoihin on viime aikoina vaikuttanut myös henkilöstön vaihtuvuus.

Olemme priorisoineet yrittäjille kiireellisimpien ilmoitustyyppien käsittelyn ja onnistuneet pitämään sähköisten perustamis- ja edustamisilmoitusten (esimerkiksi hallitusmuutokset) käsittelyajat noin viikossa. Myös sulautumisiin ja jakautumisiin liittyvät täytäntöönpanoilmoitukset käsitellään nopeasti.

Paperi-ilmoitusten käsittelyaikaa pidentävät merkittävästi manuaaliset työvaiheet, jotka on automatisoitu sähköisessä asioinnissa.

Päivitämme prh.fi-sivulle viikoittain tiedon siitä, minä päivinä saapuneita ilmoituksia kaupparekisterissä parhaillaan käsitellään. Tutustu ilmoitusten käsittelytilanteeseen prh.fi-sivulla.

Seuraa ilmoituksesi käsittelyn etenemistä

Voit seurata tekemäsi ilmoituksen etenemistä Virre-tietopalvelun ilmoitushaussa Y-tunnuksen perusteella. Ilmoitushausta saat maksutta selville ilmoituksen vaiheen lisäksi diaarinumeron, saapumisajankohdan ja ilmoitustyypin. Tarkemmat tiedot ovat maksullisia. Siirry Virre-tietopalvelun Ilmoitushakuun. Avautuu uuteen välilehteen

Jos uuden yrityksen Y-tunnus ei ole vielä tiedossa, voit ensin etsiä tietoa Y-tunnuksesta Virre-palvelun yrityshausta.

Saat tiedon rekisteröidystä ilmoituksesta

Kun ilmoitus on rekisteröity, lähetämme sähköpostiviestin ilmoittamaasi lisätietojen antajan tai rekisterissä olevaan yrityksen sähköpostiosoitteeseen. Lähetämme kaupparekisteriotteen sekä sähköpostissa että kirjepostissa.

Jos ilmoituksessasi on virheitä tai puutteita eikä sitä voida rekisteröidä sellaisenaan, ilmoituksen käsittelijä ottaa sinuun yhteyttä kirjeitse tai puhelimitse.

Lisätiedot:

Kaupparekisterin neuvonta
puh. 029 509 5900
ma–pe klo 9.00–15.00

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 14.09.2022