Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Hakeminen ulkomailla

Suomessa rekisteröity hyödyllisyysmalli suojaa keksinnön vain Suomessa.

Euroopassa ja muualla maailmassa on olemassa periaatteeltaan samanlaisia hyödyllisyysmallijärjestelmiä kuin Suomessa. Esimerkiksi Tanskalla, Saksalla, Espanjalla, Virolla, Venäjällä, Japanilla ja Kiinalla on olemassa omat hyödyllisyysmallijärjestelmänsä.

Hyödyllisyysmallijärjestelmä ei kuitenkaan ole kovin yleinen. Niissä maissa, joissa ei ole hyödyllisyysmallia, voi hakea patenttia.

Lue Patentit-osiossa tarkemmin patentoinnista ulkomailla.

Hae etuoikeusvuoden aikana

Kun hakija on tehnyt ensimmäisen hyödyllisyysmallihakemuksen, hänellä on hakemuksen tekemispäivästä alkava oikeus 12 kuukauden (etuoikeusvuosi) kuluessa jättää vastaava hakemus muualla ja pyytää sille etuoikeutta ensimmäisestä hakemuksesta. Lue lisää etuoikeudesta Patentit-osiossa.

Ilman etuoikeutta, sinun pitää hakea hyödyllisyysmallia ulkomaille ennen kuin hakemus on tullut julkiseksi. Hyödyllisyysmalli tulee julkiseksi silloin, kun se rekisteröidään.

Julkiseksi tuloa voi siirtää pyytämällä rekisteröinnin lykkäystä. Rekisteröintiä voi lykätä enintään 15 kuukautta hakemuksen tekemis- tai etuoikeuspäivästä. Lue lisää rekisteröinnin lykkäämisestä.


Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 27.01.2022