Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Yhtiöjärjestys ja osakeluettelon siirto huoneistotietojärjestelmään

Kaikkien ennen vuotta 2019 perustettujen asunto-osakeyhtiöiden täytyy siirtää osakeluettelonsa Maanmittauslaitoksen ylläpitämään huoneistotietojärjestelmään. Osakeluettelon siirto on maksuton, kun yhtiö tekee sen 31.12.2023 mennessä.

Huomio! Yhtiöt voivat siirtää huoneistotietojärjestelmään vain voimassa olevan yhtiöjärjestyksen mukaisen osakeluettelon.

Toimi näin

1. Tarkista, onko yhtiöjärjestys kaupparekisterissä ajan tasalla

Yhtiön rekisteröidyt tiedot näet Virre-tietopalvelussa, jossa voit ladata maksuttoman sähköisen kaupparekisteriotteen. Voit tarvittaessa myös ostaa palvelusta yhtiöjärjestyksen (sähköiset yhteisösäännöt) verkkopankkitunnuksin tai luottokortilla. Siirry Virre-tietopalvelun yrityshakuun. Avautuu uuteen välilehteen

2. Tarvittaessa tee yhtiöjärjestyksen muutosilmoitus

Jos yhtiöjärjestys ei ole ajan tasalla, tee yhtiöjärjestyksen muutosilmoitus kaupparekisteriin YTJ-palvelussa. Lue ohjeet ennen 2019 perustetun asunto-osakeyhtiön yhtiöjärjestyksen muutoksesta.

3. Siirrä osakeluettelo Maanmittauslaitoksen palvelussa

Kun yhtiöjärjestys on kaupparekisterissä ajan tasalla, siirrä yhtiön osakeluettelo Maanmittauslaitoksen palvelussa. Siellä tarkistat eri viranomaisilta kerätyt yhtiön pohjatiedot ja täydennät niitä mm. omistajatiedoilla. Siirry Maanmittauslaitoksen ohjeisiin osakeluettelon siirrosta (osakehuoneistorekisteri.fi). Avautuu uuteen välilehteen

Tarkista Maanmittauslaitoksen ohjeet ennen kuin muutat yhtiöjärjestyksen uuteen sähköiseen muotoon

Huomaa, että yhtiöjärjestyksen muodolla (muutetaanko yhtiöjärjestys uuteen sähköiseen muotoon) voi olla merkitystä osakeluettelon siirrossa.

Maanmittauslaitoksen osakehuoneistorekisteri.fi-sivulla on toimintaohjeet yhtiöille seuraavissa tilanteissa:

  • Yhtiöjärjestyksen muutokset ns. vanhassa asunto-osakeyhtiössä, jonka osakeluetteloa olet siirtämässä huoneistotietojärjestelmään (toimintaohjeen kohta 1)
  • Osakeyhtiön muuttaminen asunto-osakeyhtiöksi tai keskinäiseksi kiinteistö-osakeyhtiöksi ja osakeluettelon siirto (toimintaohjeen kohta 3)

Siirry Maanmittauslaitoksen toimintaohjeisiin taloyhtiöille (osakehuoneistorekisteri.fi).Avautuu uuteen välilehteen

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 14.12.2022