Kaupparekisterin hinnastot ja maksuohjeet

Ilmoitusten käsittelymaksut

Useimmat kaupparekisteriin tehtävät ilmoitukset ovat maksullisia. Voit tehdä myös maksuttomia ilmoituksia, kuten osoitteenmuutoksia ja lopettamisilmoituksia. Maksuttomia ovat myös pelkästään Verohallinnolle tehtävät ilmoitukset, kuten toiminnan keskeytysilmoitus.

Voit tehdä ilmoituksia sähköisesti tai paperilomakkeilla

Sähköisessä YTJ-palvelussa voit perustaa osakeyhtiön, toiminimen (yksityinen elinkeinonharjoittaja), asunto-osakeyhtiön ja keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön sekä ilmoittaa muutoksia yrityksen tietoihin.

Kun teet ilmoituksen sähköisesti, palvelu laskee käsittelymaksun automaattisesti, ja maksu suoritetaan palvelussa ilmoituksen allekirjoittamisen jälkeen.

Paperi-ilmoituksissa maksat käsittelymaksun etukäteen ja liität kuitin maksusta ilmoituksen mukaan. Viivästyneen tilinpäätöksen käsittelymaksua ei kuitenkaan makseta etukäteen, vaan PRH lähettää käsittelymaksusta laskun sen jälkeen, kun tilinpäätös on rekisteröity. Tutustu tarkemmin maksuohjeisiin.

Siirry käsittelymaksuhinnastoon.

Tietopalvelumaksut

Kaupparekisterin tietopalveluita, kuten rekisteriotteita tai tilinpäätöksiä, voit ostaa suoraan Virre-tietopalvelusta. Maksat tuotteet pankkitunnuksin tai luottokortilla. Siirry Virre-tietopalveluun ja hinnastoon.

Jos verkossa maksaminen ei ole mahdollista, voit tilata tuotteita perinteisesti myös tilauslomakkeella. Tällöin asiakirjat toimitetaan postitse ja laskutetaan erikseen. Maksuihin ja tilauslomakkeisiin pääset alla olevista linkeistä.

Virre-tietopalvelu ja hinnasto

Kaupparekisterin tietopalveluhinnasto

Asiakirjojen tilauslomake
Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 11.07.2019