Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Puuttuvan hallituksen takia kaupparekisteristä poistetut yritykset: pyyntö palauttaa yritys rekisteriin


Tämä ohje koskee yrityksiä, jotka PRH on ennen vuotta 2023 poistanut kaupparekisteristä, koska yritykset eivät ole ilmoittaneet hallitusta rekisteriin kehotuksista huolimatta.


Huomaa: Tämä ohje ei koske yrityksiä, jotka on poistettu kaupparekisteristä puuttuvien tilinpäätösten takia. Siirry näille yrityksille tarkoitettuihin ohjeisiin:

Milloin voit pyytää yrityksen palauttamista rekisteriin?

Voit pyytää yrityksesi palauttamista kaupparekisteriin 5 vuoden kuluessa siitä, kun yritys on poistettu rekisteristä puuttuvan hallituksen takia ennen vuotta 2023.

Miten pyydät yrityksen palauttamista rekisteriin?

Toimi näin:


  1. Tee kirjallinen pyyntö. Lue ohje alla.
  2. Ilmoita hallitus kaupparekisteriin tekemällä muutosilmoitus. Lue lisää muutosilmoituksesta alla.


1. Tee kirjallinen pyyntö

Tee kirjallinen vapaamuotoinen pyyntö yrityksen palauttamisesta kaupparekisteriin. Pyynnössä täytyy olla yrityksen nimi ja Y-tunnus sekä hakijan yhteystiedot.


Pyyntö on maksuton.


Joku hallituksen jäsenistä tai toimitusjohtaja tai isännöitsijä allekirjoittaa pyynnön. Hallituksen varsinainen jäsen tai toimitusjohtaja tai isännöitsijä voi valtuuttaa jonkun muun henkilön allekirjoittamaan. Kun valtuutettu allekirjoittaa, liitä mukaan yksilöity valtakirja oikeaksi todistettuna kopiona tai avoin asianajovaltakirja alkuperäisenä.

Liitä mukaan päätös hallituksen valinnasta, esimerkiksi kopio tai ote yhtiökokouksen tai osuuskunnan kokouksen pöytäkirjasta yhden henkilön oikeaksi todistamana.

Jos hallitus on valittu poistamisen jälkeen, liitä mukaan kopio tai ote osakkeenomistajien tai osuuskunnan jäsenten kokouksen pöytäkirjasta yhden henkilön oikeaksi todistamana.

Lähetä pyyntö ja sen liitteet

  • joko sähköpostissa yhtenä pdf-tiedostona osoitteeseen valvonta(at)prh.fi
  • tai postitse osoitteeseen:

Patentti- ja rekisterihallitus
Oikeudellinen yksikkö
00091 PRH

Huomaa: Älä liitä pyyntöön hallituksen muutosilmoituslomaketta (Y-lomake) vaan lähetä muutosilmoitus osoitteeseen, joka mainitaan Y-lomakkeessa. Lue lisää hallituksen muutosilmoituksesta alla.

2. Ilmoita hallitus kaupparekisteriin

Ilmoita yrityksen päätösvaltainen hallitus kaupparekisteriin tekemällä hallituksen muutosilmoitus. Tee ilmoitus paperilomakkeilla. Rekisteristä poistettu yritys ei voi tehdä ilmoitusta sähköisesti.

Hallituksen muutosilmoitus on maksullinen.

Tarkista ilmoituksen hinta ja lue ohjeet:

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 13.02.2024