Omien tietojen tarkistus ja poiminta henkilötunnuksella

Henkilötietolain mukaisesti henkilö voi kaupparekisteristä tarkistaa mitä tietoja hänestä on kaupparekisteriin merkitty. Maksutta omat tiedot voi tarkistaa kerran kalenterivuodessa.

Tiedot voidaan tarkistaa kaupparekisterijärjestelmästä vain niiden rekisteriin merkittyjen tehtävien ja tietojen osalta, jotka on ilmoitettu kaupparekisteriin 1.1.1994 tai sen jälkeen. Aikaisempia tietoja voi tarkistaa vain nimettyjen yritysten tiedoista.

Voit tarkastaa suomi.fi-verkkosivustolla, että omat henkilötietosi on merkitty oikein kaupparekisteriin. Palveluun kirjaudutaan joko verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla (HST-kortti). Palvelun kautta näet voimassa olevat kaupparekisteriin merkityt roolisi. Siirry suomi.fi-verkkosivustolle.

Voit tehdä tietojen tarkistuspyynnön myös kirjallisesti PRH:lle. Mainitse pyynnössä oma nimesi ja henkilötunnus, allekirjoita pyyntö ja lähetä se osoitteella:

  • Patentti- ja rekisterihallitus
  • Kaupparekisterin tietopalvelut
  • 00091 PRH


PRH lähettää tiedot postitse henkilön kotiosoitteeseen.

Tiedot saat myös paikan päällä odottaessa asiakaspalvelustamme henkilöllisyyden todistamalla. Siirry Yhteystiedot-sivuille.

Virre-tietopalvelu henkilöhaulla voi tehdä hakuja henkilöihin liittyvistä yrityksistä maksua vastaan. Haun hinta on 5 euroa + alv. Siirry Virre-tietopalveluun.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 08.12.2017