Miten voit seurata yrityksesi tietojen muutoksia?

PRH tarjoaa kaksi maksutonta palvelua yrityksesi omien tietojen seurantaan.

Jos yrityksesi sähköpostiosoite on ilmoitettu kaupparekisteriin ja sähköpostiosoite on toiminnassa, saat ilmoituksen muutoksista automaattisesti sähköpostiisi. Jos et ole ilmoittanut yrityksesi sähköpostiosoitetta, voit tehdä sopimuksen PRH:n kanssa.

Voit ilmoittaa sähköpostiosoitteen ja sen muutokset netissä PRH:n ja Verohallinnon yhteisessä YTJ-palvelussa. Palveluun kirjaudutaan joko verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla (HST-kortti). Siirry YTJ-palveluun.

Huomio! Kaupparekisteriin annettu sähköpostiosoite on julkinen tieto, joka näkyy PRH:n ja Verohallinnon yhteisessä YTJ-yrityshaussa ja muissa yritystietopalveluissa.

Sähköpostiosoite on kaupparekisterissä - Miten voit seurata yrityksesi tietojen muuttumista?

Jos olet antanut yrityksesi sähköpostiosoitteen kaupparekisteriin, ja jos osoite on toiminnassa, saat kaupparekisteriltä sähköpostiviestin noin tunnin kuluessa siitä kun ilmoitus on saapunut ja kirjattu kaupparekisterijärjestelmään.

Viestin saatuasi voit selvittää ilmoituksen tarkat tiedot kaupparekisterin Virre-tietopalvelusta. Siirry Virre-palveluun.

Jos tiedot tarkastettuasi epäilet, että joku on tehnyt ilmoituksen luvatta yrityksesi nimissä, ota heti yhteyttä kaupparekisterin neuvontaan. Lue lisää, miten voit ottaa yhteyttä kaupparekisterin neuvontaan.

Sähköpostiosoite ei ole kaupparekisterissä - Miten voit seurata yrityksesi tietojen muuttumista?

Jos yrityksesi sähköpostiosoite ei ole kaupparekisterissä, niin voit yrityksesi kaupparekisteriin merkittynä edustajana, kuten hallituksen jäsenä, toimitusjohtajana, yhtiömiehenä tai muuna edustamiseen oikeutettuna, tilata maksutta edustamasi yrityksen muutostietojen seurannan kaupparekisteriltä.

Kun yrityksen seurattavissa rekisteritiedoissa tapahtuu muutoksia, kaupparekisteri lähettää muuttuneet tiedot tekstitiedostona sähköpostilla seuraavana päivänä sen jälkeen kun muutos on rekisteröity tai vireille tullut ilmoitus on kirjattu kaupparekisteriin.

Tilaus muutostietojen seurannasta tehdään paperilomakkeella, joka lähetetään postitse PRH:lle.

Avaa tilauslomake. (pdf, 0,53 Mt)


Kaupparekisteriin merkityt henkilötiedot

Voit tarkastaa, mitä henkilötietoja sinusta on merkitty kaupparekisteriin. Tutustu ohjeisiin omien henkilötietojen tarkastamisesta.


Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 31.10.2017