Yrityksen omien tietojen seuranta

PRH tarjoaa yrityksen ja henkilön omien kaupparekisteritietojen seurantaan maksuttomia palveluja, joilla voi suojautua huijauksia vastaan.


Uudessa palvelussamme yrityksesi saa kaupparekisteriltä sähköpostiviestin sen jälkeen kun yrityksesi on tehnyt ilmoituksen. Näin saat nopeasti ja kätevästi tiedon yrityksesi meneillään olevista rekisteröinneistä.

Viesti lähetetään yritykselle automaattisesti noin tunnin kuluessa siitä kun ilmoitus on saapunut ja kirjattu kaupparekisterijärjestelmään. Viestin saatuasi voit selvittää ilmoituksen tarkat tiedot kaupparekisterin Virre-tietopalvelusta. Siirry Virre-palveluun.

Jos tiedot tarkastettuasi epäilet, että joku on tehnyt ilmoituksen luvatta yrityksesi nimissä, ota heti yhteyttä kaupparekisterin neuvontaan.

Kaupparekisteri-ilmoituksesta lähtee tieto yritykselle vain siinä tapauksessa, että yritys on ilmoittanut sähköpostiosoitteensa ja osoite on toimiva. Ilmoita siis yrityksesi sähköpostiosoite kaupparekisteriin ja pidä se ajan tasalla. Sähköpostiosoite on julkinen tieto, joka näkyy YTJ-yrityshaussa ja muissa yritystietopalveluissa. Sähköpostin ja sen muutoksen voit ilmoittaa osoitteenmuutoksena netissä YTJ-palvelussa. Kirjaudu palveluun henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillasi ja tee ilmoitus. Siirry YTJ-palveluun.

Jos yritykselläsi ei ole sähköpostiosoitetta YTJ- ja kaupparekisteritiedoissa, voit erikseen tehdä tilauksen palvelusta:

Tilauslomake (pdf, 0,53 Mt)

Omien henkilötietojen tarkastaminen

Suomi.fi-verkkosivustolla voit tarkastaa, että omat henkilötietosi on merkitty oikein kaupparekisteriin. Palveluun kirjaudutaan joko verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla (HST-kortti). Palvelun kautta näet voimassa olevat kaupparekisteriin merkityt roolisi.

Siirry suomi.fi Rekisterit -sivulle.

Jos epäilet henkilötietosi väärinkäytöstä, voit tehdä rekisteröintikiellon kaupparekisteriin. Tällöin henkilötietojasi ei rekisteröidä minkään yrityksen tai yhteisön tietoihin ilman lupaasi. Lue lisää rekisteröintikiellosta.


Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 31.07.2017