Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Osakeyhtiön asiakirjojen ja tietojen julkistaminen muulla kuin rekisteröintikielellä

Kaupparekisteri-ilmoitus ja sen liitteet täytyy aina tehdä joko suomeksi tai ruotsiksi.

Osakeyhtiö tai julkinen osakeyhtiö voi lisäksi vapaaehtoisesti julkistaa kaupparekisteriin toimittamansa asiakirjat ja tiedot myös muilla kielillä.Yhtiön rekisteritietoihin tulee merkintä siitä, millä muilla kielillä tietyn ilmoituksen asiakirjat ovat saatavilla.

Tietoa yhtiön muulla kielellä julkistamista asiakirjoista ja tiedoista ja maksullisia kopioita saa kaupparekisterin asiakirjatilauksista. Tutustu tarkemmin asiakirjatilauksiin.

Yhtiön asiakirjavihkoa voi myös tulla katsomaan paikan päälle PRH:n asiakaspalvelupisteeseen Helsingissä. Siirry asiakaspalvelun yhteystietoihin.

Miten ilmoitat?

Tee ilmoitus verkko- tai paperilomakkeella.

Jos julkistat asiakirjoja muilla kielillä yhtiön perustamisen yhteydessä, tarvitset perustamisilmoituksen Y1-lomakkeen ja 1-liitelomakkeen. Tutustu ensin Y1-lomakkeen täyttöohjeisiin ytj.fi-sivulla.Avautuu uuteen välilehteen

Avaa: Y1-lomake ja 1-liitelomake (pdf). Avautuu uuteen välilehteen

Jos julkistat asiakirjoja muilla kielillä muutosilmoituksen yhteydessä tai jos ilmoitat vain muilla kielillä julkaisemisesta, tarvitset muutosilmoituksen Y4-lomakkeen ja 13-liitelomakkeen. Tutustu ensin Y4-lomakkeen täyttöohjeisiin ytj.fi-sivulla.Avautuu uuteen välilehteen

Avaa: Y4-lomake ja 13-liitelomake (pdf). Avautuu uuteen välilehteen

Tallenna lomakkeet omalle koneellesi täyttämistä varten.

Täytä Y-lomake ja liitelomake suomeksi tai ruotsiksi (rekisteröintikielellä). Merkitse lomakkeelle, millä muilla kielillä asiakirja ja tieto julkistetaan.

Täytä lisäksi lomakkeet sillä muulla kielellä, jolla yhtiö haluaa julkistaa asiakirjan tai tiedon. Jos yhtiö haluaa julkistaa asiakirjat ja tiedot useilla muilla kielillä, täytät jokaisella kielellä oman lomakkeen.

Liitä ilmoitukseen mukaan

  • kuitti käsittelymaksusta
  • asiakirjat sillä muulla kielellä, jolla haluat ne julkistaa
  • asiakirjoista kielilain mukaiset viralliset käännökset.

Miten jätät ilmoituksen verkkolomakkeella?

Kirjaudu verkkolomakkeelle Ilmoitus kaupparekisteriin.

Kirjautumiseen tarvitset suomalaisen henkilötunnuksen ja lisäksi jonkun näistä: suomalaiset henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne tai sirullinen henkilökortti (HST-kortti). Eikö ole suomalaista henkilötunnusta?

Kun olet kirjautunut, valitse, minkä asian ilmoitat kaupparekisteriin. Lisää lomakkeet, kuitti käsittelymaksusta ja muut tarvittavat liitteet pdf-tiedostoina. Lähetä.

Siirry verkkolomakkeelle Ilmoitus kaupparekisteriin.Avautuu uuteen välilehteen

Miten jätät ilmoituksen paperilomakkeella?

Täytä, tulosta ja allekirjoita lomakkeet. Lähetä lomakkeet, kuitti käsittelymaksusta ja muut tarvittavat liitteet kirjepostissa. Löydät osoitteen Y-lomakkeelta.

Mitä maksaa?

Muulla kielellä julkistaminen perustamis- tai muutosilmoituksen yhteydessä sisältyy ilmoituksen hintaan.

Muulla kielellä julkistaminen ainoana ilmoitettavana asiana verkkolomakkeella maksaa 40 euroa.

Muulla kielellä julkistaminen ainoana ilmoitettavana asiana paperilomakkeella maksaa 95 euroa.

Maksa ennen kuin ilmoitat, ja liitä kuitti ilmoitukseen. Lue lisää maksuohjeista.

Eikö ole suomalaista henkilötunnusta?

Jos sinulla ei ole suomalaista henkilötunnusta, voit jättää ilmoituksen sähköisesti verkkolomakkeella, jos kaikki seuraavat ehdot täyttyvät:

  1. Olet EU-maan kansalainen, jolla ei ole suomalaista henkilötunnusta.
  2. Sinulla on käytössäsi jonkin toisen EU-maan tunnistusväline.
  3. Ilmoitus koskee osakeyhtiötä tai sivuliikettä.

Jätä ilmoitus kirjautumalla verkkolomakkeelle Ulkomaalaisen tunnistustapa – Ilmoitus kaupparekisteriin. Kirjautuessasi valitse maa, jonka tunnistusväline sinulla on käytössäsi.

Kun olet kirjautunut, valitse, mistä ilmoituksesta on kyse. Anna yrityksen tiedot. Lisää ilmoituslomakkeet (katso tältä sivulta ohjeet ilmoittamisesta) ja kaikki muut tarvittavat liitteet pdf-tiedostoina. Lähetä.

Siirry verkkolomakkeelle Ulkomaalaisen tunnistustapa – Ilmoitus kaupparekisteriin. Avautuu uuteen välilehteen

Tutustu lainsäädäntöön

Muulla kielellä julkaisemisesta säädetään kaupparekisterilain 20 §:ssa. Lue lisää kaupparekisterilain 20 §:sta Finlex-säädöstietopankista.Avautuu uuteen välilehteen

Virallisesta käännöksestä säädetään kielilain 21 §:n 1 momentissa. Lue lisää kielilain 21 §:stä Finlex-säädöstietopankista.Avautuu uuteen välilehteen

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 02.09.2022